Şoförler Odası’nda değişim Özcan Uzun ile geldi

Bartın’da hafta sonu gerçekleştirilen Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu’nda Özcan Uzun, yeni başkan seçildi.
Bu haber 2022-02-28 16:01:19 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da kayıtlı aktif bin 84 üyesi bulunan Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta sonunda Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

 

 

Genel Kurul’da Oda’nın yıllardır Başkanlık görevini sürdüren Sinan Amasralı, Somaklı Turizm’in sahibi olan Mehmet Somaklı ve Bartın Minibüsçüler Odası Başkanı Özcan Uzun, başkanlık için yarıştı.

 

 

Yapılan seçiminde Özcan Uzun Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yeni başkanı seçilirken, seçime Amasralı’nın adaylar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştiren yaklaşımı ve jestleri damga vurdu.

 

 

Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni başkanını ve yöneticilerini, geniş katılımlı Genel Kurul ile belirledi.

 

 

Genel Kurula delegelerin yanı sıra arasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’un da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Genel Kurul Salonu’nda dikkat çeken unsur ise ayrı ayrı oturan adayları yanına çağırarak birlikte oturmayı teklif eden ve böylece kim seçilirse seçilsin asıl kazananın Ada olacağı görüntüsünü veren, Sinan Amasralı’nın birleştirici ve kucaklayıcı tavrı oldu.

 

 

Genel Kurul’da ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Divan Kurulu oluşturuldu. Gündemin okunmasının ardından ise 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarının Faaliyet Raporu okunarak kabul edildi. Ardından da aynı yıllara ilişkin Denetleme Raporu okundu ve oylanarak kabul edildi. 2022-2025 yıllarına ilişkin Çalışma Raporu’nun da okunarak oylanması sonrasında Başkanlık için yarışacak adaylara söz verildi. İlk konuşan 4 yıldır Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Yönetim Kurulu’nda da görev yapan Özcan Uzun oldu.

 

 

Uzun, yapacaklarını anlatarak oy istedi

 

 

Başkan Adayı Uzun, Bartın Minibüsçüler Kooperatifi’nin Başkanı olduğunu anımsatırken burada ilk göreve geldiklerinde bir dünya sıkıntı ile karşılaştıklarını söyledi Başkanlık görevine geldiğinde yapacaklarında bahsetti. Uzun, konuşmasında “Bunlardan biri icra dosyalarımızın oluşuydu. SSK’ya, vergi dairesine, sanayiye ve birçok üyemize de borcumuz vardı. Göreve geldiğimizde bunları bilmiyorduk, 6 ay sonrasında tebligatlar gelmeye başladı ve biz yanımızda çalışan tüm arkadaşlarımızla birlikte bütün borçlarımızın üstesinden geldik. 4 yıldır da Şoförler Odası’nın yönetimindeyim. Şoför arkadaşlarımın sıkıntılarını biliyorum ve hep onların yanında oldum ve şimdi de takdirinizle sizlerin huzurunuzdayım. Başkan seçildiğimizde ilk yapacağımız iş, odamızın lokalini daha nezih bir yere dönüştürerek üyelerimizin hizmetine sunmak olacaktır. İkinci olarak yapacağımız şey ise odamıza yeni bir kurtarıcı alarak bunu üyelerimizin kullanımına sunmak olacak. Sürücü, minibüsçü, kamyoncu, bütün oda üyelerimizle toplantı yaparak dertlerini, sıkıntılarını dinleyecek ve bunları çözüme kavuşturacağız. Tüm yelerimize üye kartı çıkararak odamızın diğer illerdeki tesislerinden ve odamızın anlaşma yapacağı sağlık kuruluşları, hastaneler, misafirhaneler, oteller ve konaklama yerlerinden üyelerimizin indirimli yararlanabilmeleri sağlanacaktır. Adaylığım boyunca desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Somaklı, seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti

 

 

Mehmet Somaklı ise kürsüye geldi ancak sesi kısık olduğu için konuşma yapamadı. Somaklı, Oda seçimlerinin tüm sonuçlarıyla hem Oda’ya hem de Bartın’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

Amasralı, destek verenlere teşekkür etti

 

 

Mevcut Başkan Sinan Amasralı da 4 yıldır yönetimde olduklarını anımsatırken, ellerinden geldiğince üyelerin sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını, şoför esnafına destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi ve çalışmalarında kendisine destek veren herkese teşekkür etmekle yetindi.

 

 

Akın: “Esnafımıza desteğimiz sürecek”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, odaların önemine değindiği konuşmasında odalarda birlik beraberliğin sağlanması noktasında da kongrelerin bir fırsat olduğunu dile getirdi. Geçmişte Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’na hizmet etmiş yöneticilerden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Akın, eski ve yeni tüm yöneticilere Bartın’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Seçilecek olan yeni yönetime de başarı dileklerinde bulunan Akın, “Bizler Belediye olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da odalarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bundan sonra da kardeşçe bir şekilde ilişkilerimizi onlarla kol kola olarak devam ettirmeye çalışacağız. Özellikle esnaf arkadaşlarımızın zaman zaman sıkıntılı dönemleri oluyor. Bu dönem de öyle. Biz de belediye olarak esnaf arkadaşlarımızı sıkıntıya düşürmeyecek şekilde hareket etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek” dedi.

 

 

Uzun: “Bartın kazandı”

 

 

Aktif olarak bin 84 üyesi bulunan Oda’nın Genel Kurulu’nda başkanlık için 785 üye oy kullandı. Geçerli oyların 347’sini alan Özcan Uzun, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yeni başkanı olurken rakiplerinden eski başkan Sinan Amasralı’ya 283, Mehmet Somaklı’ya ise 155 oy çıktı.

 

 

Başından sonuna kadar centilmence geçen seçimde Uzun’u ilk tebrik edenler de rakipleri Sinan Amasralı ve Mehmet Somaklı oldu. Yeni Başkan Uzun, seçimin ardından duygularını, “Bu seçimin kaybedeni yok, Bartın kazandı” diyerek dile getirdi ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

 

 

Uzun, eski Başkan Amasralı’ya da şimdiye kadar olan hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonra da bilgi ve deneyimlerinden istifade etmek istediğini söyleyerek adaylar arasındaki samimi jestlere bir yenisini ekledi.

 

ETİKETLER : Şoförler ve Otomobilciler Odası Özcan Uzun Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›