"ERCP" yeniden başladı!

Bartın Devlet Hastanesi’nde daha önce yapılan ancak uzman olmadığı için bir kaç yıldır yapılamayan Endoskopik Retrograd Kolanjio Pankreatografi (ERCP) uygulaması Gastroenteroloji uzmanı atanmasından sonra yeniden yapılmaya başlandı.
Bu haber 2018-11-01 14:36:31 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Devlet Hastanesi'nde Gastroenteroloji Kliniği bünyesinde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Salih Tokmak tarafından Endoskopik Retrograd Kolanjio Pankreatografi (ERCP) işlemi yapılmaya başlandı.

 

Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Danışman, yeniden başlayan uygulama hakkında bilgi vererek “ERCP, endoskopik retrograd kolanjio pankreotografi kelimelerinin baş harflerini kullanarak kısaltılan, safra yolları ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan özel bir endoskopi yöntemidir. Bartın Devlet Hastanesi’nde daha önce yapılan ancak uzman olmadığı için bir kaç yıldır yapılamayan ERCP uygulaması Gastroenteroloji uzmanı atanmasından sonra yeniden yapılmaya başlandı. ERCP yapılması  için il dışına sevk edilen hastalara, artık sevk edilmeyip Bartın Devlet Hastanesi'nde bu işlem yapılabilmektedir. Bu şekilde il dışı sevke bağlı olarak mağduriyet yaşayan hastaların bu konudaki mağduriyetlerine de son verilmiş oldu. Gastroenteroloji uzmanı Uzm.Dr Salih tokmak tarafından aylık ortalama 25-30  hastaya ERCP işlemi yapılmaktadır.” dedi.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›