Oto Galericiler Sitesi için temel atıldı!

Bartın’da uzun süredir gündemde olan ve heyecanla beklenen, gerek içerisindeki yaşam alanlarıyla gerekse projesiyle bölgede de ilk ve tek olan Bartın Oto Galericiler Sitesi için temel atıldı. 76 işyerinden oluşan ve tamamlandığında galericilik sektörünün gözbebeği olacak olan Bartın Oto Galericiler Sitesi’nin yılın ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanıyor.
Bu haber 2022-02-21 13:00:17 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da oto galericiler ve araba alıp satmak isteyen binlerce kişi tarafından büyük bir heyecanla beklenen Bartın Oto Galericiler Sitesi’nde mutlu sona nihayet gelindi.

 

 

Bartın Oto Galericiler Sitesi’nin temeli geçtiğimiz gün gerçekleştirilen törenle  atıldı. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Oto Galericiler Derneği Başkanı Engin Aslan, esnaf odası başkanları, siyasi parti temsilcileri ile oto galericiler katıldı.

 

 

Oto Galericiler Sitesi ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Oto Galericiler Derneği Başkanı Engin Aslan, bu projeyle galericilik sektöründe Bartın’ın diğer illere örnek olacağını söyledi.

 

 

“Bartın’daki bütün galericilerimizi tek bir alanda toplayacak”

 

 

Çevre illerden de büyük bir talep gören projeyle ilgili bilgiler veren Aslan, şunları kaydetti:

 

 

“Böylesine zor bir dönemde Bartın’ımıza yakışır özel sektörün tek kalemde 75 milyon TL değerindeki Oto Galericiler Sitesi için temellerini attık. Temmuz ayına yetiştirmeyi düşünüyoruz ama bir iki ay daha sarkabilir. İnşallah inşaat çalışmalarımızı tamamladıktan sonra en kısa sürede Oto Galericiler Sitemize taşınacağız. Bartın’daki bütün galericilerimizi tek bir alanda toplayacak olan bu projemiz için çevre illerden de çok büyük bir talep var. Ama bizim önceliğimiz Bartın’daki kendi galerici esnafımız olacak. Bartın Oto Galericiler Derneğimiz, dükkan satışlarından sorumlu ve dükkanların satışında şartımız derneğimize üye olanlardır. Kimseyi mağdur etmeden sitemizi tamamlayıp modern bir alanda galericilik hizmeti yapacağız. Projemizi zaten Bartın’daki mevcut duruma göre yaptık, ticareti Bartın’da yoğun olan Kozcağız ve Cide’deki arkadaşlarımız da var onları da boşluk kalırsa çağıracağız.

 

 

“Böyle bir örnek daha yok”

 

 

Bu ekonomik sıkıntılı ve sancılı dönemde böylesine devasa yatırımı yapan galerici esnafımız teşekkür ve takdiri hak ediyor. Biz ülkemize bayrağımıza memleketimize toprağımıza olan borcumuzu ticaretimizle katma değer katarak ödemeye çalışıyoruz. Bölgede içerisinde yaşam alanları olan böyle bir örnek daha yok. İçinde ekspertizleri olan, kafe ve restoran, noter, mekanik elektronik kaporta, oto aksesuar, oto yıkama ile butik otelin olduğu 76 dükkanlı sitemiz şimdiden hayırlı olsun. 5 araçlıktan, 40 araçlığa kadar her bütçeye uygun dükkanlarımız mevcut. Galericilerimizin isteğine göre ve bölgeye hitap edecek şekilde projesi hazırlanan Oto Galericiler Sitemiz, önünde direksiz sundurması olan dükkanlarıyla daha modern alanlarda hizmet vereceğiz. Bu iş yarı kamu hizmeti sayılır. İl dışından gelen vatandaşlarımız yürüme mesafesinde tüm işlemlerini burada halledebilecek. Bu süreçte bize büyük destek veren, bizim için çok mesai harcayan Belediye Başkanımıza, şahsım ve oto galerici arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

Başkan Akın: “Modern bir site haline gelecek”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da projenin hayırlı olmasını dileyerek “Burada büyük sıkıntılar çektik. Bir yılı aşkın zamandır bu projeyle ilgili uğraşıyoruz. Biz de özellikle Galericiler Sitesi yapılmasını arzu ediyorduk. Özellikle her 3 ayda bir Valilik’te Bakanlık vasıtasıyla galericilerin taşınması ve şehir içinde oto galeri olmamasıyla ilgili talep geliyordu.  Biz de bu durumdan taraflar zarar görmeden bugünlere geldik. Burada misafirleri Bartın’da karşılayacak modern bir site haline gelecek. Projesini de gördük. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

 

Her bütçeye uygun, galerici esnafının isteği doğrultusunda inşa edilen ve Bartın Oto Galericiler Derneği tarafından çalışmaları yürütülen ve site içerisinde oto galerileri, noter, kafeterya, sigorta acentalığı, butik otel, eksper, aksesuar, restoran ve banka şubesi gibi birçok iş kolunun da içinde bulunduğu 76 dükkandan oluşan bir yaşam alanı meydana getirilecek.

 

 

75 milyon değerindeki proje sadece Bartın’a olan ilgiyi değil, çevre illere nazaran ilk ve tek proje olması sebebiyle de bölgeye ilgiyi şimdiden artırdı.

 

ETİKETLER : Oto Galericiler Derneği Bartın Engin Aslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›