Marketlerde KDV indirimi denetimi yapıldı

Temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından il genelindeki marketlerde fiyat etiketi kontrolleri devam ediyor.
Bu haber 2022-02-21 12:49:22 eklenmiş ve 151 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Haber Merkezi - Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda ürünlerinde KDV'nin yüzden 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından marketlerde denetim gerçekleştirildi.

 

 

Zabıta Ekipleri, denetimler kapsamında marketlerdeki ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller yaptı.

 

 

“Belli periyotlarda denetimlerimiz devam edecek”

 

 

Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi Zabıtası Müdürlüğü ekiplerimiz ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiği açıklamasının ardından il genelindeki marketlerde fiyat etiketlerinin kontrolünü yaptı. Yapılan kontrollerde raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark olup olmadığı incelendi. Temel ihtiyaç gıda maddeleri başta olmak üzere her türlü ürünün fiyat ve irsaliye karşılaştırmasını yapan ekipler ayrıca tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında incelemeler gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçlerde de belli periyotlarda denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bartın Cemal Akın Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›