“Türkiye’miz büyüyecek”

Bartın’da düzenlenen44’üncü "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" toplantısı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu konferansa AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Havva Sibel Söylemez ve Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven yer aldı.
Bu haber 2022-02-12 12:57:17 eklenmiş ve 100 kez görüntülenmiştir.

 

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri BaşkanıHavva Sibel Söylemez ve Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler BaşkanıFatma Ataseven’in katılımıyla Bartın’da düzenlenen44’üncü "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" toplantısı, kadınların yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantıda kadın girişimcilere verilen teşvikler anlatılırken, Bartın’da başarı hikayesi yazan kadın girişimciler de kadınlara tavsiyelerde bulundu.Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kadın Kolları İl Başkanı Evren Ayvaz, Tarım İl Müdürü Yasin Önder, İŞKUR İl Müdürü Ali Solak, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman BahadırKalecik, parti yöneticileri ve kadınlar katıldı.

 

 

Kadınların önleri açıldı!

 

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Evren Ayvaz, bu zamana kadar birçok kez gerçekleştirdikleri toplantılar içerisinde en heyecan verici olanını ve en değerli olanlarından birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayvaz, “Çünkü buradan baktığımda görüyorum ki; herkes unvanlarını, ideolojilerini ve siyasini kimliklerini bir kenara bırakarak siyaset üstü gördüğümüz toplumda kadının güçlenmesi inancı ve misyonu ile tek yürek, tek amaç ve aynı çatı altında bir arada.Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayatta yer alması için reform niteliğinde adımlar atıldı.Kadınlarla ilgili 2004 ve 2010 yıllarında anayasada değişiklikler yapıldı "Kadınların istihdama katılması için ilk defa işe giren kadınlarda sigorta prim teşviki, kreş desteği, doğum izin sürelerinin arttırılması, memurlar için doğum içinde geçen sürenin kıdemden sayılması, çocuk yardımı, siyasi hayatta yine kadınların var olması yönünde adımlar atılarak biz kadınların önlerin açıldı.” dedi.

 

 

Kadın isterse yapamayacağı şey yoktur

 

 

Kendisinin de işletme mezunu olarak hayata atıldığını ifade eden Ayvaz, şöyle devam etti: “İşletme Bölümü yeni açılmış bölümlerden biriydi en azından bizim zamanımızdaki her gencin yaptığı hatada olduğu gibi içeriğini bilmeden okula kaydoldum. Sonrasında okul bitti baktım ki muhasebe okudum.1,5 yıl özel bir şirkette muhasebe departmanın da çalıştım ama bir türlü içimdeki girişimcilik kendi işimi açma isteğinden vazgeçemedim. Bu bağlamda da 2004 yılında ticari faaliyetine başlamış bir kardeşiniz olarak aslında sizlere seslenmekte istiyorum.2004-2022 ticari hayatım boyunca bir kez geri adım atmadım memur bir ailenin çocuğu olmamdan ötürü gir bir yere çalış zihniyetinin tam odak noktasıydım. Pes etmedim yeri geldi KOSGEB'den nitelikli eleman desteği aldım, yeri geldi SGK teşviklerinden yararlandım. Bizlere sağlanan biraz sonra müdürlerimizin bizlerle paylaşacağı destek, teşvik ve hibe ne varsa kullanmaya çalıştım.Bu nedenle üstüne basarak söylemek istiyorum. Kadın isterse yapar başarır yürütür. Bunu lütfen unutmayın.

 

 

Kadınlarımızın iletaş üstüne taş koymaya sözümüz var

 

 

"Kadın emeği Türkiye'nin istikbali diyerek başlattığımız bu proje ile üreten kadınlarımızın hayallerine kapı açmayı hedefliyoruz. Bugün burada kadınların içindeki cevheri keşfetmesini sağlamak için üreten kadınlarımızın hayallerinin nasıl gerçeğe dönüştüğünü göreceğiz. Devletimizin birçok kurumu ile birliktekadınlarımızı üretim ve ticaret hayatında fırsat eşitliğini sağlayarak hem yol gösterici hem destekleyici olmak adına böyle özel bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük onur duymaktayız. Kadının güçlü yönlerinin ortaya koyan, hayatın İçinde hak ettiği yere koymaya çalışan, kadına değer veren, kadınlara hakkının teslim edilmesinin emreden bir geleneğin temsilcileri olduğumuz bilinci ile bugün buradayız. Bu geleneğin temeli ne zamana dayanıyor derseniz? Her şeyden önce insanlığa nasihat olarak bırakılmış bir mirasa Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'nde kadınların hakları konusunda 'Allah'tan korkunuz, onlar size Allah'ın emanetidir' dediği vakte dayanıyor. Miras haktır o halde. İnsanlığa düşen bu mirastan payına düşeni almak ve nasihate uymaktır.Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için, yarınlara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için durmadan, yorulmadan, duraksamadan, çalışmak ve üretmek zorundayız. Umutsuzluğa kapılmak yok, pes etmek yok, ben başaramam demek yok, inanmak var, başarmak var, birlik olmak var ve birlikten doğacak gücün farkına varmak var. Her şeyden önce bizim bir sözümüz var; bu ülkenin kadınlarının gücü ile bu ülkenin fedakâr kadınlarının eli ile, bu ülkenin kadınlarının yüreği ile ömrümüz yettikçe, bu ülkede taş üstüne taş koymaya sözümüz var.”

 

 

Kadın Bir toplumun, bir milletin can damarıdır

 

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da yaptığı konuşmada, “Gerçekten önemli bir program, bütünleştirici, birleştirici ve ümitlerin var olması için çok önemli görüyorum. AK Partimiz kadın kollarımızla dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü. Kadının sorununu çözmeden, asla bir toplumda huzur bulamazsınız. Kadınlarımız üretecek ki Türkiye’miz büyüyecek, toplum huzura kavuşacaktır. Ailenin nasıl ki temel taşı kadın ise, bir toplumun, bir milletin can damarı da kadındır. Sayın Cumhurbaşkanımız kadın kolları teşkilatlarımıza gerçekten çok büyük önem vermektedir. Türkiye’de başarıdan başarıya koşan bu başarının altında kadınlarımızın imzası vardır. Hayallerinin peşinden giden tüm girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi bizim kadın kolları başkanımız. Kendi hayatından bir şeyler anlattı. Ticaret hayatına başlayıp da başarılı olan her erkeğin arkasında da mutlaka bir kadın yatar. Hayatımda en büyük desteği kendi hanımımdan gördüm. Hepinizin huzurunda kendi hanımıma teşekkür ediyorum. İnanın 17-18 yaşımızda bulunduğumuz bu yerleri hayal etmek mümkün değildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’de hayal edilemeyen hizmetleri gerçekleştirdiği için Türkiye’de 20 yıldır iktidarda. İnşallah önümüzdeki senelerde büyük hizmetler var. Dünyaya açılan büyük pencereler var. Bu hizmetleri de sizlerin desteği ile Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar başkanlık makamına oturtarak bu hizmetlere de kavuşacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Kadının gücü Anadolu’dan başlıyor

 

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler BaşkanıFatma Ataseven de yaptığı konuşmasında,Kalkınmada kadının gücü Anadolu’dan başlıyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak Türkiye’nin dört bir yanında kadın girişimciliğini desteklemek ve hikayelerini anlatmak için yola çıktık. 31 ilde ‘Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali’ programının 44. Durağı burası. Bartın’da iş kurmayı düşünen kadınlar ile bir araya gelerek girişimci kadınlara örnek teşkil eden iş kurma süreçlerini İl Mürdürlerimiz destek ve hibe projelerini anlatacak. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Ayşe Keşan Hanımefendinin de söylediği gibi “Anadolu’da bir kadının şahlanışını başlatmak, kadınların hayalini, enerjisini Anadolu’da harekete geçirmek istiyoruz”. Bu kapsamda hayali olan ve gerçekleştirmek isteyen tüm kadınlarımızı umutsuzluk kumsallarında açtıkları şemsiyeleri teker teker kapatmak istiyoruz. Çünkü onlar başardı, sizde başarabilirsiniz. “Şimdi sıra sizde” demek istiyoruz. Kadın girişimcilere hibe veren kuruluşlar İŞKUR, KOSGEB, TKDK, ORKÖy her ilimizde ulaşıp sizde hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettiği dönem AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Her kesimden kadının potansiyelini kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesi için sağlayacak yapıyı AK Parti iktidarı kurmuştur. Özellikle kadınlarımızın eğitim ve öğretim alanında kat ettikleri mesafe gerçekten tarihi bir başarının ifadesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Başarı hikayeleri anlatıldı, destekler sıralandı

 

 

Toplantıda daha sonra AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Seçim İşleri BaşkanıHavva Sibel Söylemezmoderatörlüğünde yapılan oturumda başarılı kadın girişimcilerden Şükran Özdemir, Kader Dağ, Özlem Ünal ve Emine Soysal ticari hayata atılma hikayelerini ve aldıkları destekleri anlatırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Dilek Karaaslan, İŞKUR İl Müdürlüğü’nden Ayçin GümüşokKaraalp, Ticaret İl Müdürlüğü’nden Gökben Ulus, KOSGEB İl Müdürlüğü’nden Berat Şerbetçi, Orman İşletme Müdürlüğü’nden Tuncay Karabük ve BAKKA Yatırım Destek Ofisinden Osman Bahadır Kalecik, desteklemeler hakkında bilgilendirme yaptı.

ETİKETLER : AK Parti Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›