Mehmet Somaklı, Şoförler Odası için aday olduğunu açıkladı

Baba mesleği olan taşımacılık mesleğine 45 yıldır devam eden Somaklı Tur sahibi Mehmet Somaklı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu için Başkan Adayı olduğunu açıklayarak “Bu işin çekirdeği olan muavinlikten yetiştim. Bu işin şoförlüğünü, idareciliğini halen yapmaktayım. Seçildiğimiz takdirde çalışmalarımızı üyelerimizin isteği doğrultusunda planlayarak uygulayacağız. ‘Ben’ değil ‘Biz’ anlayışıyla Şoförler Odasını birlikte yöneteceğiz” dedi.
Bu haber 2022-02-10 16:10:29 eklenmiş ve 218 kez görüntülenmiştir.

 

 

“‘Biz’ anlayışıyla Şoförler Odasını birlikte yöneteceğiz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartınspor Eski Başkanı ve Somaklı Tur Sahibi Mehmet Somaklı, şoför esnafı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

 

26 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurul için Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Somaklı, meslekte çekirdekten yetişen biri olduğunu vurgularken meslek hayatı boyunca bazı oda ve birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

 

 

Şoför esnafının sıkıntılarını ve dertlerini iyi bildiğini belirten Somaklı, geçmişten gelen tecrübelerini esnafın sorunlarını çözmek için kullanmak istediğini ifade etti.

 

 

Bartın’da şoför esnafının birlik ve beraberliğini sağlamayı amaçladıklarının altını çizen Somaklı, her 3 ayda bir şoför esnafıyla toplantılar yapıp, sorunları dinleyerek çözüm üretmeye çalışacaklarını kaydetti.

 

 

“Seçildiğimiz takdirde çalışmalarımızı üyelerimizin isteği doğrultusunda planlayarak uygulayacağız. ‘Ben’ değil ‘Biz’ anlayışıyla Şoförler Odasını birlikte yöneteceğiz” diyen Somaklı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Çekirdekten yetiştim”

 

 

“26 Şubat tarihinde yapılacak olan Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurulunda Bartın Şoförler Odası Başkanlığına adayım. 1960 yılında Bartın’da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi tamamladıktan sonra baba mesleğim olan taşımacılık mesleğine 45 yıldır yürütmekteyim. Bu işin çekirdeği olan muavinlikten yetiştim. Bu işin şoförlüğünü, idareciliğini halen yapmaktayım. Bu süreçte Bartınspor Kulüp Başkanlığı, Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Lüks Bartın Kooperatif Başkanlığı, İnkumu Durak Başkanlığı ayrıca sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Halen şuan Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi Başkanıyım.

 

 

“Tecrübemi sorunları çözmek için kullanmak istiyorum”

 

 

Şoför esnafının sıkıntılarını, dertlerini iyi biliyorum. Geçmişten gelen tecrübelerimizi esnafımızın sorunlarını çözmek için kullanmak istiyorum. Amacımız Bartın’da şoför esnafımızın birlik ve beraberliğini sağlamak. Her 3 ayda bir esnafımızla ayrı ayrı toplantılar yapıp, sorunları dinleyip, fikir alışverişi yaparak çözüm üretmeye çalışacağız.

 

 

Şoför esnafı arasında haberleşme grubu oluşturarak çalışmalarımız ve yeni çıkan kanun ile yönetmelikler hakkında esnafımıza bilgilendirme yapacağız. Esnafımızın yeni çıkan kanun ve yönetmeliklerle ilgili bir sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Her konuda onları bilgilendirmek istiyoruz.

 

 

“Odamızın kapısı günün her saatinde esnafımıza açık olacak”

 

 

Mesela geçenlerde bir sıkıntı yaşadık. D2 belgesiyle servis taşımacılığı sona ermiş. Bartın’da bundan kimsenin haberi yok. Bu konuda cezada yedik. Hiç kimse tarafından Bartın’da bilgilendirilmedik. Seçildiğimiz takdirde aslen üyelerimizin olan odamızın kapısı günün her saatinde esnafımıza açık olacak. Her üyemizin sorunlarını dikkatle dinleyerek çözüm üreteceğiz. Ben ve yönetim kurulu üyelerimizle personelimize özveriyle hizmete edeceğiz.”

 

 

“Hiçbir üyemizin zarar görmesini istemiyoruz”

 

 

Hakkında yapılan dedikodulara da yanıt veren Somaklı, “Benim hakkımda kamuoyunda S plakası çıkartacağımla ilgili duyumlar aldım. Bizler seçildiğimiz takdirde esnafımızın, arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunacağız. Hiçbir üyemizin zarar görmesini istemiyoruz. Buna ben başkan olarak izin vermem. Dolayısıyla S plakasıyla ilgili bir düşüncemiz olmadığını kamuoyuna duyuruyorum. Arkadaşlarımız rahat olabilir. Bu konuda endişelenmesinler. Seçildiğimiz takdirde çalışmalarımızı üyelerimizin isteği doğrultusunda planlayarak uygulayacağız. ‘Ben’ değil ‘Biz’ anlayışıyla Şoförler Odasını birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartınspor Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›