Doğal Arıtma Tesisi yapımı için ön izin alındı

Kumluca’da beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan orman içesindeki isale hattı güzergahında Doğal Arıtma Tesisi yapımı için ön izinin alındığını açıklayan Belediye Başkanı İsmail Can, Kumluca Belediyesi’nce arıtma tesisi projesi hazırlanıp kesin izin alındıktan sonra yaz döneminde Çakıllar mevkiine doğal su arıtma tesisi yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Can, ayrıca 1994-1995 yıllarında inşa edilen ve ekonomik ömrünü tamamladığından sürekli arıza veren orman içerisindeki kaynak ile su depoları arasındaki 18 km’lik içme suyu hattının yenilenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.
Bu haber 2022-02-10 16:00:54 eklenmiş ve 88 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kumlucalılara müjdeli bir haber vererek beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan orman içesindeki isale hattı güzergahında Doğal Arıtma Tesisi yapımı için ön izinin alındığını söyledi.

 

 

Kumluca Belediyesi’nce arıtma tesisi projesi hazırlanıp kesin izin alındıktan sonra yaz döneminde Çakıllar mevkiine doğal su arıtma tesisi yapılacağını aktaran Başkan Can, ayrıca 1994-1995 yıllarında inşa edilen ve ekonomik ömrünü tamamladığından sürekli arıza veren orman içerisindeki kaynak ile su depoları arasındaki 18 km’lik içme suyu hattının yenilenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

 

 

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Beldemizin içme suyu ihtiyacını karşılayan orman içesindeki isale hattı güzergahında Doğal Arıtma Tesisi yapımı için ön izini almış bulunuyoruz. Bilindiği gibi beldemizin içme suyu ihtiyacı Kurtludere mevkiindeki ana kaynaktan ve 2015 yılında Derbent Kayası mevkiinden almış olduğumuz ilave kaynaktan karşılanmaktadır. Orman içerisinde yapılan yol, makta menfez vb çalışmalar nedeniyle Kurtludere mevkiindeki ana kaynakta yağmurlu havalarda bulanma meydana gelmektedir. Bunun sonucu olarak çoğu zaman Kurtludere ana kaynağı kullanılamamakta su isale hattından tahliye edilmektedir. İlave kaynak suyu ve motopompla depolara basılan su yaz aylarında yetersiz kaldığından Arıtma Tesisi yapımı zaruret haline gelmiştir. Orman içerisinde Çakıllar mevkiine Doğal Arıtma Tesisi yapımı için Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne Belediyemizce müracaat edilmiş ve ön izin alınmıştır. Belediyemizce arıtma tesisi projesi hazırlanıp kesin izin alındıktan sonra yaz döneminde Çakıllar mevkiine doğal su arıtma tesisi yapılacaktır. Ayrıca 1994-1995 yıllarında inşa edilen ve ekonomik ömrünü tamamladığından sürekli arıza veren orman içerisindeki kaynak ile Beldemiz su depoları arasındaki 18 km’lik içme suyu hattının yenilenmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu güne kadar olduğu gibi, birlik ve beraberlik içerisinde Beldemiz için önem arz eden içme suyu ile ilgili projemizi gerçekleştireceğimize inanıyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Kumluca Belediyesi İsmail Can Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›