Mescier'de 730 işçi kademe sistemine geçti

Mescier Demir Çelik’in Bartın’daki fabrikasına Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim Kurulu sendika üyesi olan işçileri kademe sistemine geçiş ile ilgili bilgilendirdi.
Bu haber 2022-02-09 15:10:55 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

 

En düşük maaş 5 bin TL oldu

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Mescier Demir Çelik Şirketinde, Özçelik İş sendikasına üye olan 730 işçi kademe sistemine geçiş yaptı. Özçelik İş Sendikası ile Mescier Demir Çelik yetkilileri arasında süren uzun görüşmeler sonrasında yapılan anlaşmaya göre taban ücreti net 5 Bin TL oldu. Mescier Demir Çelik çalışanlarının eski günlük yevmiyelerine de ortalama %35 oranında artış yapıldı.

 

 

Mescier çalışanları tarafından karşılanan Şube Başkanı Kenan Yılmaz “Bir süredir Mescier Demir Çelik yetkilileri ile işçilerimizin kademe sistemine geçişi ile ilgili çalışmalar yapıyorduk. Kademe sistemine geçiş ile birlikte en düşük taban maaş artık 5 Bin TL oldu ve eski yevmiyeler de ortalama %35 oranında arttı. Mescier’deki üyelerimiz bu gelişmeden memnunlar. Değerli üyelerimiz memnuniyeti, bizim de memnuniyetimizdir. Bartın’daki çelik işçisinin kademe geçişinde özveri de bulunan Mescier Ailesine de üyelerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

Yılmaz, ayrıca 2023 Ocak ayında Mescier Demir Çelik’te başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesinde de iyi haklar almaya devam edeceklerini de vurguladı.

 

 

ETİKETLER : Mescier Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›