BALIK : “İSTİHDAMI ARTIRACAK HER PROJEDE YER ALIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı"nı değerlendiren Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmaları yapan Kalkınma Ajanslarının, Bölgelerin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip faaliyetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi.
Bu haber 2022-02-09 14:40:14 eklenmiş ve 78 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Üyesi Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve yerel kaynakların etkin kullanımını sağlamak  amacıyla bölgedeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destek veren 26 kalkınma ajansının katıldığı ve Ankara'da gerçekleştirilen Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde, 26 Kalkınma Ajansı'na yönelik "Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Kalkınma ajanslarının hem geçmiş dönem uygulamalarının gözden geçirileceği hem de ilerleyen dönemde ajansların vizyonunun ne olması gerektiğinin tartışılacağı toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve 26 kalkınma ajansının temsilcileri katıldı.

 

 

‘’100 bin gencimizi istihdama dahil etmeyi planlıyoruz”

 

 

Kalkınma Ajanslarının 10 yıllık tecrübeleri ile 10 yıllık vizyonlarının ele alındığı “Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısına” ve Türkiye’nin Kalkınma Ajansları Deneyimi ve Yeni Ekonomi Modeli Çerçevesinde Gelecek Vizyonu Konulu Panelde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugüne kadar ajansların, kamu, sivil toplum ve özel sektörden gelen 24 binden fazla kalkınma odaklı projeye 15 milyar liranın üzerinde destek sağladığını belirtti. Genç istihdamı konusunda 2022 ve 2023 yıllarını ajanslar için odak alan olarak belirlediklerine de dikkati çeken Varank, “Bu dönemde sadece ajanslarımız eliyle 100 bin gencimizi istihdama dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

 

“Kurum ve kuruluşlarla önemli iş birliklerine imza attık”

 

 

Türkiye'nin mücadelesinin kalkınma mücadelesi ve bu kalkınma için gereken üretimi, gereken yatırımı ortaya koymanın ayrım gözetmeksizin herkesin vazifesi olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Kurum ve kuruluşlarla önemli iş birliklerine imza attık. Bakanlık olarak Türkiye’nin mücadelesinde kendimizi sorumlu ve bu konunun mesullerinden görüyoruz. Milli politikaya destek vermek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kalkınma Ajanslarımızın herkese dokunmak ve kılavuzluk etme noktasındaki çabalarını da taktirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“Kalkınma ajansıyla ortak çalışmalar yapıyoruz”

 

 

Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya katılan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesini hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmaları yapan Kalkınma Ajanslarının, Bölgelerin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip faaliyetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Başkan Halil Balık, ‘’Kalkınma Ajanslarını yerel anlamda değerlendirmek gerekirse bizler birçok projede kalkınma ajansıyla ortak çalışmalar yapıyoruz. Kendi bölgemizi değerlendirdiğimiz zaman bölgenin hatta Türkiye'nin örnek projelerinden biri olan ‘’Sayayı Evlerde Üretiyoruz’’ projesiyle nitelikli insan gücünün artması düşüncesiyle Sosyal Gelişimi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sayayı Evlerde Üretiyoruz projesini hayata geçirdik. Projenin toplam maliyeti 1.901.000 TL olup, 1.500.000 TL si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hibesi, 401.000 TL si oda bütçesinden karşılandı. Bu proje ile işbaşı eğitimlerin haricinde çeşitli sebeplerle iş yerinde çalışamayan, bakmakla yükümlü olduğu çocukları, yaşlıları ya da engelli bireyleri bulunan ve kırsal kesimde ikamet eden toplam 53 vatandaşa saya dikim makineleri dağıtarak evlerinde istihdama katılımlarını sağladık. Ayrıca işbaşı eğitim programına katılan kursiyerlerimizin günlük ücretleri İŞ KUR tarafından, yemek ve servis giderleri de odamız tarafından karşılanmakta. İstihdamı artırmaya yönelik her projede yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Toplantıda, önümüzdeki dönemde kalkınma ajansları ile ilgili olarak yapılacak çalışmaları istişare edildi. Destek veren tüm kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

ETİKETLER : BAKKA Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›