Amasra Yolcu Limanı mendirek inşaatı hız kesmeden devam ediyor…

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın İL Başkanı Turhan Kalaycı, Amasra Limanı Mendirek onarım çalışmalarını yerinde ziyaret ederek, çalışmaları inceledi. Amasra Yolcu Limanı mendirek inşaatı hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Tunç, bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlandığını söyledi. Tunç, “78 Milyon 753 bin TL proje maliyeti bulunan bu önemli yatırıma 2022 yılı için 32 Milyon 518 bin TL ödenek ayırdık” dedi.
Bu haber 2022-02-09 14:13:43 eklenmiş ve 91 kez görüntülenmiştir.

 

 

“BU YIL SONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ”

 

 

Erkan HIzıoğlu

 

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki heyetle birlikte Amasra Limanı Mendirek onarım çalışmalarını yerinde ziyaret etti. Milletvekili Tunç beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak Amasra Limanı Mendirek onarım inşaatı şantiyesini ziyaret ederek, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Milletvekili Tunç, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada

 

 

“Amasra Yolcu Limanı mendirek inşaatı hız kesmeden devam ediyor.  Her biri 22 ton ağırlığında 13.000 adet beton blokların yapımı ve dalgıçlar vasıtasıyla deniz dibine indirilmesi ve deniz dolgu çalışmalarında mendireğin uç kısmına kadar gelinmiş durumda.  78 Milyon 753 bin TL proje maliyeti bulunan bu önemli yatırıma 2022 yılı için 32 Milyon 518 bin TL ödenek ayırdık. Bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız inşallah.”

 

 

“Yüzde 80 tamamladık”

 

 

Tunç yaptığı açıklamalarının devamında şunları söyledi:

 

 

“Büyük bir yatırım olan Amasra Limanı onarımı için toplamda 13 bin  küp blok imalat yapılacak. Bir blokun ağırlığı 22 ton ağırlığında. Blok imalatının yüzde 80 tamamlanmış durumda. Mevcut limanın yanına da yaklaşık 30 metre genişliğinde dolgu çalışması tamamlandı. Bu yılsonunda da Amasra limanı hizmete girecek.

 

 

Bu alanda yapımı tamamlanan Amasra limanı yolcu iskelesinin yoğun dalgalar nedeniyle hasar gören ana mendireğin onarımının tamamlanması ile birlikte daha güvenli hale gelecek. Bu limanın turizme açılması içinde çalışmalarımız olacak. Buda projeye ilave edildi. Yolcu limanı ile birlikte Amasra’nın dokusuna uygun kale surları şeklinde imalat olacak. Limanda turizme yönelikte çalışmalar yapılacak.

 

 

“Amasra’nın turizmini geliştirecek”

 

 

Amasra Tarlaağzın’da balıkçı barınağı var. Hasar gören mendireğin onarımı için ihalesi yapıldı. 37 milyon maliyetli bir çalışmada orada yapılacak. Oradaki mendireğimizde yeni hale gelecek. Hem Tarlaağzı balıkçı barınağımız, hem de Amasra Limanımız çok daha güvenli hale gelecek.

 

 

Bunlar büyük yatırımlar. Betona yatırım olarak gören bir muhalefet var. Her yatırımı bu şekilde karama yapılıyor. Bunlar betona değil, insana yatırım! Buraya yapılan bu hizmet Amasra halkımıza ekonomik anlamda geliştirecek, esnafımıza, insanımıza katkısı olacak. Amasra’nın turizmini geliştirecek önemli yatırımlar.

 

ETİKETLER : Amasra Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›