Listeler yarın askından iniyor

2021 Yılı 1. Dönem Buzağı Desteklemesi askı listeleri Bartın Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde askıya çıkarıldı. Listeler 8 Şubat’a kadar askıda kalacak.
Bu haber 2022-02-09 13:51:04 eklenmiş ve 69 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2021 Yılı 1. Dönem Buzağı Desteklemesi askı listelerinin Bartın Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde askıya çıkarıldığı duyurulmuştu.

 

 

Yapılan açıklamada listelerin 8 Şubat’a kadar askıda kalacağı ifade edilerek şöyle denildi, “2021 yılı ilk 8 ayda doğum yapan buzağılara ait 1. Dönem destekleme askı listeleri 8 Şubat 2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerinde askıya çıkmış olup, bilgilerinde yanlışlık bulunanlar İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekir. Bu tarihten sonra itirazlar kabul edilmeyecektir.

 

 

Desteklemede aranan şartlar

 

 

Buzağılar 2021 yılında doğmuş, TÜRKVET ve e-ıslaha kayıtlı olmalı ve buzağıların her iki veri tabanında doğdukları işletme numarası, cinsiyet, ana kulak numarası ve doğum tarihleri aynı olmalıdır. Buzağılar doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) yaşamış ve erkek buzağılar için şap aşısı, dişi buzağılar için şap ve brusella aşıları tamamlanmış olmalı.  Buzağıların analarında, ilkine buzağılama yaşı 510-810 gün arasında veya destekleme kapsamındaki buzağılaması ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre 235-450 gün olmalıdır.”

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›