“Tok açın halinden anlamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un AK Parti İktidarları döneminde Bartın’da gerçekleştirilen yatırımların sektörel dağılımına ilişkin açıklamalarda bulunurken “Bölgemizde özel sektörün yaptığı yatırımları, kurduğu ya da kuracağı fabrikaları, sanki AKP iktidarı yapıyormuş gibi paylaşıyor, törenler yapıyorsunuz; bölgemizde geniş halk kesimlerine hitap edecek katma değer üretecek halka dokunacak T.C. Devleti yatırımları olacak mı? Önümüzdeki günlerde biraz da bunlardan söz edin. Başkalarının yaptığı yatırımlardan kendinize pay çıkartmayı başarı zannetmeyin. İşte bu yüzden bir başka atasözünü hatırlatmak istedim; tok açın halinden anlamaz” dedi.
Bu haber 2022-01-31 14:43:18 eklenmiş ve 245 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Kendinize pay çıkartmayı başarı zannetmeyin”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde AK Parti döneminde Bartın’da gerçekleştirilen kamu yatırımlarının sektörel dağılımına ilişkin bir açıklamada bulunarak rakamsal verileri kamuoyuyla paylaşmıştı.

 

 

Milletvekili Tunç’un bu açıklaması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giderleri ile Bartın’a kazandırılan kamu yatırımlarını karşılaştırdı.

 

 

Yapılan devlet yatırımları için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür eden Karakaş, AK Parti iktidarının 18 yıllık hükümetleri döneminde yaptığı ve övünerek paylaştığı yatırım miktarlarının; Saray’ın yıllık bütçesi içinde günlük harcama rakamları ile ifade edildiğinde çok da büyük rakamlar olmadığını belirterek şunları söyledi:

 

 

“Bir de bu bakış açısı ile değerlendirelim”

 

 

“Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığım bir paylaşım üzerine AKP teşkilatları ve Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç tarafından sosyal medyada ve yerel basında AKP İktidarının 18 yılda Bartın İlimizde yaptığını söylediği  ‘Devlet Yatırımları’ ve yatırım miktarları paylaşıldı. Öncelikle yapılan bu devlet yatırımları için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür ediyorum.

 

 

Devlet yatırımları dedim zira devlet yatırımlarını bizlerden topladığı vergiler ile gerçekleştirir. Siyasi iktidarlar ise elde ettiği bu gelirlerle yapılacak yatırımları siyasi ve bölgesel tercihlerine göre yönlendirir.

 

 

İlimizdeki devlet yatırımlarını mukayese etme adına AKP’nin paylaşımları üzerinden örnekler vermek istiyorum. Yaklaşık 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın; Sayıştay’ın 2020 yılına ait denetim raporlarında yer alan bilgilere göre Saray’ın giderlerinin günlük 7 milyon 870 bin 534 TL olduğu ve aynı verilere göre Saray’ın bir yıllık giderinin ise 2 milyar 872 milyon 745 bin 56 TL olduğu görülmektedir. İtibardan tasarruf olmaz.

 

 

Yaklaşık 233 bin hektar alana sahip Bartın iline son ‘18 yılda yapılan devlet yatırımı 10 milyar 400 milyon TL’ tutarındadır.

 

 

Turizm, orman ve tarım şehri olan ilimizde; 233 bin hektar alana sahip İlimizde kültür ve turizme son 18 yılda yapılan devlet yatırımı toplam 62 milyon 500 bin TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 8 günlük harcaması 233 bin hektar alana sahip İlimizde tarım ve ormana son 18 yılda yapılan devlet yatırımı toplam 2 milyar TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 8,5 aylık (254 günlük) harcaması. 233 bin hektar alana sahip İlimizde Milli Eğitim alanında  son 18 yılda yapılan devlet yatırımı toplam 529 milyon 83 bin TL.80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 67 günlük  harcaması.

 

 

233 bin hektar alana sahip İlimizde Sanayi ve Teknoloji  alanında  son 18 yılda yapılan devlet yatırımı toplam 182 milyon TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 23 günlük  harcaması. 233 bin hektar alana sahip İlimizde Gençlik ve Spor alanında  son 18 yılda yapılan devlet yatırımı toplam 427 milyon 400 bin TL. 80 hektarlık bir alanda hizmet veren Saray’ın 2020 yılı verilerine göre 54 günlük  harcaması.

 

 

233 bin hektar alana sahip İlimiz için  AKP iktidarının 18 yıllık hükümetleri   döneminde yaptığı ve övünerek paylaştığı yatırım miktarlarının; Saray’ın yıllık  bütçesi içinde günlük harcama rakamları ile ifade edildiğinde çok da büyük rakamlar olmadığı, 20 yıllık AKP İktidarının başarısı ya da başarısızlığını ilimiz açısından bir de bu bakış açısı ile değerlendirelim istedim.

 

 

“Kulağınız duyuyor, gözünüz görüyorsa…”

 

 

“Tok açın halinden anlamaz” diyen CHP İl Başkanı Karakaş, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’a sorular da yönelterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“AKP İl Başkanı ve Milletvekili Sayın Av. Yılmaz Tunç’a sormak isterim; Doğalgaza ve elektriğe yapılan fahiş zamlar nedeni ile ilimizde doğalgaz ve elektrik  faturalarını ödeyemeyen kaç ailenin elektrik ve doğalgazı kesilmiştir yada kesilecektir? Bu duruma yönelik önlem ve tedbirleriniz nelerdir? Sizde Valilik, enerji şirketleri, Belediye gibi Kişisel verilerin gizliliği arkasına saklanıp görmezden mi geleceksiniz bu durumu? Isınma ve aydınlanma haktır.

 

 

Buğday fiyatlarındaki artış, asgari ücretteki artış ve elektrik enerjisi ve işyerlerinde kullanılan doğalgaz fiyatlarındaki fahiş artışlar ile akaryakıta yapılan fahiş zamlar nedeni ile temel gıda olan ekmeğe önümüzdeki günler de yapılacak olan zamlarla ilgili bir öngörünüz ve tedbiriniz var mı? Önümüzdeki günlerde ekmeğin 4 TL olacağı konuşulmaya başlandı kamuoyunda. Kulağınız duyuyorsa…

 

 

Bu gerekçeler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle  çarşıda, pazarda sebze ve meyve fiyatlarının çok yükselmiş olması yoksul halk kesimlerinin yeterli beslenememesine neden olmaktadır. Halkımız  sebze ve meyveyi tane ile alır hale gelmiştir. Önümüzdeki günlerde bu durumu iyileştirme adına  bir öngörünüz ve tedbiriniz var mı? İlk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitimde  öğrencilere verdiğiniz kuru kumanyalardan bile durumun ne kadar vahim olduğunu görebilirsiniz. gözünüz görüyorsa…

 

 

“Biraz da bunlardan söz edin”

 

 

Geçtiğimiz aylarda Gömü Köyündeki özel maden ocağında şirket yetkilileri ile yaptığınız toplantı sonrasında özel maden ocağına 2 bin maden işçisi alınacağını açıkladınız. Sonrasında Bartın’ın köylerinde işe alım vaadi ile binlerce gencimizi AKP’ye üye yaptınız. Bugüne kadar bir gelişme olmadı yoksa şirket tarafından siz de mi kandırıldınız, geçmişte olduğu gibi? Bari 600 işçi ile üretim yapmaya çalışan Amasra Taşkömürü işletmesine maden işçisi alın da üretim ve istihdam artsın.

 

 

Bölgemizde özel sektörün yaptığı yatırımları, kurduğu ya da kuracağı  fabrikaları, sanki AKP iktidarı yapıyormuş gibi paylaşıyor, törenler yapıyorsunuz; bölgemizde geniş halk kesimlerine hitap edecek katma değer üretecek halka dokunacak T.C. Devleti yatırımları olacak mı, önümüzdeki günlerde biraz da bunlardan söz edin.

 

 

Başkalarının yaptığı yatırımlardan kendinize pay çıkartmayı başarı zannetmeyin. İşte bu yüzden bir başka atasözünü hatırlatmak istedim. Tok açın halinden anlamaz.”

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›