İhaleler tamam! Tunç’tan teşekkür!

Bahçecik Yeraltı Barajı ile birlikte Bartın’ın 50 yıllık su sorununu çözecek olan ve Bartın ile Amasra’nın içme suyu sağlayacak “Ilındır Barajı”, “Eldeş Deresi ve Eseler Manav Deresi Islahı İhalesi”, “Hisarköy Kumluca Çayı ve Uluköy Deresi ve Yankolları Islah İhalesi” geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. İhalelerle ilgili detaylı bilgiler vererek açıklamada bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bartın’daki taşkın koruma tesisleri ve barajların yapımına verdikleri büyük destek için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayım Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Bu haber 2022-01-31 10:35:06 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın şehir merkezi, Amasra ilçesi ile Abdipaşa beldesinin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözecek olan Ilındır Barajı proje ihalesinin, 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

 

 

Bahçecik Ulupınar kaynağına yeraltı Barajı yapımını da tamamlamak üzere olduklarını belirten Milletvekili Tunç, “Bartın ve Amasra’ya içme suyu sağlayacak Ilındır Barajı Proje ihalesini 20 Ocak’ta gerçekleştirdik. Yeraltı Barajı sayesinde Bahçecik Ulupınar suyunun debisi takviye edilecek, Ilındır Barajı, Bahçecik Yeraltı Barajı ile birlikte Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

 

 

Bahçecik köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzey batısında Ilındır deresi üzerinde inşa edilecek olan Ilındır Barajının gövde yüksekliğinin 47,50 metre olacağını belirten Milletvekili Tunç, barajın su biriktirme hacminin 3,9 milyon metreküp olacağını söyledi.

 

 

Bartın kent merkezinin nüfusunun her geçen yıl arttığına dikkat çeken Tunç, “Üniversite ile birlikte kentimiz büyüyor. Bu nedenle artan su ihtiyacının ileriye dönük karşılanması gerekiyor. Kent merkezine Bahçecik suyu geliştirilmeden ve ilave kaynak oluşturulmadan keson kuyularla bu ihtiyaç giderilemeyecek. Bu nedenle Bahçecik kaynağını geliştirmek ve bu kaynağa ilave su getirebilecek Ilındır Barajını programa aldık ve proje ihalesi sürecini başlattık” dedi.

 

 

Taşkın koruma ve baraj yatırımları için Bartın’a verilen destek dolayı teşekkür eden Milletvekili Tunç, “Bartın’daki taşkın koruma tesisleri ve barajların yapımına verdikleri büyük destek için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayım Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

KUTU KUTU

 

 

Eldeş ve Manav Deresi’nin de ihalesi yapıldı

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Eldeş Deresi ve Eseler Manav Deresi Islahı İhalesi’nin de 21 Ocak’ta gerçekleştirildiğini açıkladı.

 

 

İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından taşkın koruma çalışmaları kapsamında; Eldeş deresinde 7 bin 100 metre çift taraflı istifli taş tahkimat ve sedde dolgusu, Manav deresinde; 115 metre betonarme U kanal, 381 metre beton ağırlık duvar, 1 adet beton tersip bendi ve duvar üzerlerine korkuluk imalatı yapılacak.

 

 

KUTU KUTU

 

 

Taşkın koruma çalışmaları kapsamında ıslah edilecekler

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Ulus Kumluca Hisarköy Yerleşim Yeri ve Arazileri Kumluca Çayı, Uluköy Deresi ve Yankolları taşkın koruma yapım ihalesinin ise 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirildiğini söyledi.

 

 

İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından Kumluca deresinde; bin 168 metre çift taraflı istifli taş tahkimat ve sedde dolgusu, 7 adet taban kuşağı, Kurudere-2’de; 50 metre çift taraflı temeli beton kagir duvar, duvar üzeri korkuluk imalatı yapılacak.

 

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›