Başkan, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

Kar yağışının etkili olduğu Bartın’da Belediye ekipleri ulaşımın aksamaması ve vatandaşın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalara başladı. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinasyonunda 20’ye yakın makine ve ekipmanla 300 kişilik Bartın Belediyesi’ne bağlı ekip, 24 saat esasına göre çalışırken EYBEY Medya’ya karla mücadele çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Biz karla mücadelede tecrübeli bir belediyeyiz ve bu noktada Bartın’da kara hazırız. Bartın Belediyesi her koşulda, her haliyle çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ne geriyorsa elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tüm birimlerimizle birlikte alanda aktif bir çalışma içerisindeyiz. Bartın Belediyesi halkımızın mağdur olmaması için gerekeni yapıyor” dedi.
Bu haber 2022-01-19 15:43:36 eklenmiş ve 144 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

“Tüm birimlerimizle birlikte alanda aktif bir çalışma içerisindeyiz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da beklenen kar yağışı geçtiğimiz akşam saatleri itibariyle başladı. Meteoroloji’nin günler önce yaptığı uyarıları dikkate alarak teyakkuz halinde bekleyen Bartın Belediyesi, karla mücadele ekipleri ile birlikte Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da sahaya inerek karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının ardından başta şehir merkezi olmak üzere, ana arterler, mahalleler ve ara sokaklarda yolların ulaşıma açılması için yoğun çalışma gerçekleştiriyor.

 

Yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kaldırımlardaki karları temizleyen ekipler, ulaşımın aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

 

Her şey hazır!

 

Kentte beklenen kar yağışı ve buzlanması için çalışmalarını günler öncesinde tamamlayan Cemal Akın başkanlığındaki Bartın Belediyesi, Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinasyonuyla karla mücadele ekiplerinin iş paylaşımını da yaptı.

 

Kar yağışının ulaşımda ve günlük hayatta oluşturacağı olumsuz etkileri en aza indirmek için 1 adet greyder, 9 adet kepçe, 1 adet küçük kepçe, 1 adet Komatsu büyük kepçe,  1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 adet bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 adet solüsyon tankı olmak üzere 20’ye yakın makine ve ekipman karla mücadele çalışmalarında kullanılacak.

 

100 ton tuz, 400 ton kum ve 150 ton solüsyonu da depolarında hazır bekleten Bartın Belediyesi, ayrıca karla mücadele için 300 personelini de 24 saat hizmet verecek şekilde görevlendirdi.

 

Başkan Akın çalışmaları an be an takip ediyor

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kar yağışıyla birlikte başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile sahaya inerek ekiplerin çalışmalarını yakından takip etti. Karla mücadele noktasında Bartın Belediyesinin tüm hazırlıklarını yaptığını belirten Başkan Akın, EYBEY Medya’ya karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

“Karla mücadelede tecrübeli bir belediyeyiz”

 

Kent merkezindeki karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Akın, şunları söyledi:

 

“Ekiplerimiz ne olur ne olmaz diye teyakkuz halinde bekliyor. Biz karla mücadelede tecrübeli bir belediyeyiz ve bu noktada Bartın’da kara hazırız. Sahada 10 aracımız, bir greyderimiz, bir büyük bıçaklı kepçemiz, ara sokaklara ve küçük yerlere giren kepçemiz var. Bunlar haricinde 9 kepçemiz daha var. Özellikle Aladağ bölgesine hastaneye giden vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için koyduğumuz bıçaklı kepçemiz ve kamyonumuz var. 2 tane manuel bıçaklı tuzlama kamyonumuz var. Bir tane yine tuz yükleyici kepçemiz var. Aynı zamanda 24 saat esasına göre çalışan 300 personelimiz var.

 

Öncelik ana arterlerde!

 

Bizim amacımız ilk önce kent merkezinde yollarımızda ana arterleri açmak. Daha sonra ara arterleri açıyoruz. Kar bittiğinde de kaldırımları açıyoruz. Ama tabi kar yağışı esnasında da yine kaldırımlarda çalışma yapıyoruz.

Sürücülerimize de buradan bir rica da bulunmak istiyorum. Lütfen kar lastiği ve zinciriyle yola çıksınlar. Böyle olmadığı zaman araçlar trafiği aksatıyor ya da kazaya sebebiyet veriyor.

Sağlık İl Müdürlüğümüz hastalarla ilgili çalışma zaten yapıyor ama biz de Belediye olarak gerekirse diyaliz hastalarımızı köylerden 4x4 araçlarımızla da alırız.

 

“Sokak hayvanlarımız konusunda da çok hassasız”

 

Karla mücadele çalışmalarını yaparken hassas olduğumuz bir konuda sokak hayvanlarımız. Sokak hayvanlarımızla ilgili de çalışma yapıyoruz. Bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Soğuk kış gününde sokakta yaşayan hayvanlarımız için günlük 50 kilo kedi maması, 50 kilo da köpek maması şeklinde bizim 100 küsur merkezimiz var ve bu merkezlere bu mamaları koyuyoruz. Aynı şekilde bazı noktalara kuş yemleri atıyoruz.

 

“Karla mücadelede sabahlara kadar çalışıyoruz”

 

Cenaze hizmetlerimiz yine bu süreçte devam ediyor. Sıkıntı varsa o bölgede araçlarımız hemen oraya gidiyor. Mezarlıklarımızın yollarını da açıyoruz. Gasilhanemiz çalışmalarına devam ediyor.

 

Bartın Belediyesi bu anlamda her haliyle çalışıyor. Başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle birlikte karla mücadelede sabahlara kadar çalışıyoruz. Park ve bahçeleri de özellikle yakından takip ediyoruz. Çünkü kar yağdığında ağaçlar  yollara ya da elektrik tellerinin üzerine devrilebiliyor. Bunun için de ayrı bir ekip oluşturduk. Halkımızın rahat edebilmesi ve zorluklarla karşılaşmaması için çalışıyoruz.”

 

Buzlanma ve don olayına karşı uyarı!

 

Başkan Akın, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle su boruları ve su sayaçlarında yaşanabilecek donmalara karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundu. Bu konuda da vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğini hatırlatan Akın, “Meteorolojik verilere göre kar yağışının ilimizde etkisini daha da artacağı ifade edilmektedir. İlimizi etkisi altına alan kar yağışı karşısında hemşehrilerimizin tedbirli olmalarını, trafiğe çıkan özellikle kar yağışının etkili olduğu bölgelerdeki araç sürücülerinin kar lastiği veya zincirsiz bir şekilde trafiğe çıkmamalarını rica ederiz. Sürücülerin araç kullanırken takip mesafelerini korumaları, aşırı hız yapmamaları büyük önem arz etmektedir. Ayrıca, su sayaçlarının donmaya karşı koruma altına alınması, olası baca tıkanmalarına veya alçak basınçlı havalarda karbon monoksit zehirlenme vakalarına karşı da hemşehrilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına önlem alması büyük önem arz ediyor” dedi.

 

Başkan Akın, kar yağışının devam ettiği sürece ekipleri  çalışmalarına aralıksız devam edeceği bilgisini de verdi.

 

Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ve ardından oluşabilecek buzlanmaya karşı tedbirlerini alarak, günlük yaşam standartlarının aksamadan devam edebilmesi için aralıksız görev başında olacak.

 

 

 

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın kar kar yağışı karla mücadele
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›