Bartın OSB elektrik hattı için kamulaştırma yapılacak

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Kastamonu ve Bartın’da 380kV Kastamonu 380-Bartın OSB EİH Projesi için kamulaştırma yapacak.
Bu haber 2022-01-15 10:51:48 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

 

TEİAŞ Kastamonu ve Bartın’da 380kV Kastamonu 380-Bartın OSB EİH Projesi için kamulaştırma yapacak. 

 

 

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 380kV Kastamonu 380-Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Enerji İletim Hattı (EİH) Projesi için, Kastamonu ilinin Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri ile Bartın ilinin Merkez ilçesi ile Ulus ilçesindeki bazı taşınmazlardaki direk yerlerini mülkiyet şeklinde; iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştıracak.

 

 

Acele kamulaştırma kararıyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. 14 Ocak (dün) tarihli Resmi Gazete’de yayımlana kararda;

 

 

“Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’ne ait ‘380 kV Kastamonu 380-Bartın OSB Enerji İletim Hattı Projesi’ kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle adı geçen Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması ile 21/3/2019 tarihli ve 847 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın yürürlükten kaldırılmasına, 2941 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

 

 

Tunç: “Hayırlı olsun”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç da “Acele kamulaştırma kararıyla ilgili açıklamada bulunan “Bartın 380 KV OSB- Kastamonu 380 KV Enerji İletim Hattı projesi kapsamında direk yerlerine isabet eden taşınmazların istimlak alanı ve iletim hattına isabet eden taşınmazlarda irtifak alanını kapsayan enerji nakil hattı için alınan acele kamulaştırma işlemine dair Cumhurbaşkanlığı Kararı R.G’de yayımlandı. Hayırlı olsun” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın TEİAŞ kamulaştırma Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Kararı Bartın Kastamonu elektrik hattı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›