40 köy yolu ulaşıma kapandı!

Bartın'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışının ardından Özel İdare Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) koordinesince hummalı bir çalışma başladı. Özel İdare’ye bağlı ekipler, kar nedeniyle kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açabilmek için yoğun bir çaba harcarken ÖZKARKOM’dan edinilen bilgiye göre; 40 köy yolunun ulaşıma kapandı.
Bu haber 2021-12-21 14:19:44 eklenmiş ve 162 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, merkez dahil il genelini beyaza bürüdü.

 

Şehir merkezinin aksine iç kesimlerde özellikle yüksek rakımlı yerlerde kar kalınlığı hem ulaşımı hem de hayatı olumsuz etkileyebilecek seviyelere ulaştı.

Sabahın erken saatlerinde Ulus’a bağlı Zafer Köyü’nden hareket eden Karabük dolmuşu, 25-30 cm’yi bulan kar nedeniyle yolda kaldı. Kış lastiği ve zincire rağmen Abdipaşa’ya dahi ulaşamayan dolmuş Zafer’e geri dönmek zorunda kaldı.

 

İşte kapalı köy yolları

 

Aralıkla devam eden ve bugün öğle saatlerine karın yükseklerde etkisini daha artırması ile birlikte yavaş yavaş kapalı köy yollarının sayısı arttı.

 

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM) koordinesindeki Özel İdare ekipleri hızlı bir şekilde kapalı köy yollarının açılması için müdahalelerde bulunduysa da karın aralıksız yağması nedeniyle il genelinde; 1’i Amasra (Saraydüzü), 10’u Merkez (Aydınlar, Hanyeri, Hasanefendi, İmamlar, Kumaçorak, Ören, Söğütlü, Turanlar, Yeniköy ve Yeşilkaya), 29’u da Ulus’ta (Zafer, Yeniköy, Yenikışla, Uluköy, Konuklu, Konak, Kirazcık, Kızıllar, Kalecik, Keçideresi, Isırganlı, Hisarköy, Hasanören, Güneyören, Gökpınar, Eldeş, Döngeller, Duracaşahinci, Doğan, Dodurga, Dibektaş, Çavuş, Ceyüpler, Buğurlar, Bahçecik, Bağdatlı, Arpacık, Akörensöküler ve Abdurrahman) olmak üzere toplam 40 köyün yolu halen kapandı.

 

Tüm ekipler seferber

 

Yer yer 50 cm’yi aşan kar nedeniyle bazı köylerden de elektrik kesintisine ilişkin bilgiler geldi ancak bunların toplam sayısı hakkında kesin bir bilgiye erişilemedi. Özel İdare ekipleri, özellikle grup yolların açılmasını için tüm ekiplerini seferber etti. Kar yağışının gecenin çökmesi ile daha da artacağı beklendiğinden kapalı köy yollarının sayısında da buna bağlı artış olabilir.

 

Kar yağışı devam edecek

 

Meteorolojik değerlendirmelere göre; Bartın ve Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan kar yağışı yarın ve Perşembe günü de devam etmesi bekleniyor. Bu yüzden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunan yetkililer, özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımızın zorunlu durumlar halinde yolculuk etmemeleri konusunda uyarırken, Özel İdare’nin tüm ekipleriyle başta grup yolları olmak üzere tüm köy yollarındaki ulaşımın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için var gücüyle çalıştığını belirtildi.

ETİKETLER : Bartın kar Bartın İl Özel İdaresi ÖZKARKOM karla mücadele ulaşıma kar engeli
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›