Türkiye’nin en büyük 45. Anadolu Şirketi Mescier oldu

Ekonomist Dergisi, geleneksel Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listesinin 2020 yılı sıralamasını yayınladı. Buna göre; Bartın ve Karabük’teki fabrikalarıyla hem üretime hem de istihdama büyük katkı sağlayan Mescier Demir Çelik, “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” sıralamasında 45. sırada yer aldı.
Bu haber 2021-12-15 14:50:48 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.

 

 

Mescier, çıtayı yükseltmeye devam ediyor!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ekonomist Dergisi tarafından gerçekleştirilen araştırmada Anadolu’nun en büyük 500 şirketi belli oldu. Dergide üretimden net satışlar üzerinde yapılan değerlendirmeye göre, birinci sıradaki firma 11 milyar 961 milyon 628 bin 999 TL, son sırada yer alan firma ise 254 milyon 767 bin 428 TL ciro gerçekleştirdi.

Faaliyetlerine Bartın’da ve Karabük’te devam eden Mescier Demir Çelik, derginin Anadolu 500 araştırmasında 45. sırada yer aldı.

Türkiye'de sanayi faaliyet kolunda yer alan en büyük kuruluşları tespit edebilmek, bu kuruluşlara ait büyüklükleri ortaya koyarak Türk sanayinin gelişimini görebilmek ve geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 2. 500)" araştırmasında da 131. sırada yer aldı.

2008 yılında Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı firması listesine 835. sıradan giren Mescier 2020 yılı verilerine göre 66. sıraya yükselme başarısı gösterdi.

 

Yılda 250 milyon dolar ihracat

 

Mescier dış ticaret 2008 yılında faaliyetleri başladı. Kuruluş amacı grubun üretimini yaptığı demir çelik mamullerinin uluslararası piyasalara daha profesyonel bir anlayış ile yapılmasını sağlamak olan Mescier, 2010 yılından itibaren İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller ihracatçılar birliği) sıralamalarında demir çelik profil grubunda liderliğini devam ettiriyor.

Başta Kuzey Afrika olmak üzere 90 ülkeye direk ihracat operasyonlarını başarı ile sürdüren Mescier, grubun gıda sektöründeki yatırımlarından sonra 2015 yılından itibaren Kayın Su markası ile ambalajlanmış doğal mineralli su ihracatı da yapıyor.

Mescier Dış ticaret TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) araştırma raporlarına göre; ülkemiz genelinde tüm ürünlerde 2020 yılında en fazla ihracat yapan 66. firması. Genel sıralamada 47 basamak yükselen Mescier, 66. sırada yer alırken sektörel (Çelik) sıralamada da 7 basamak yükselerek, 10. sırada yer aldı.

Mescier Demir Çelik, 1960’lı yılların başında Karabük’te demir çelik ürünleri ticaretine başladı. İlerleyen süreçte İskenderun'da açtığı 2. şubesi ile ticaret hacmini genişletti. 1990 Yılında Karabük'te faaliyete başlayan sıcak haddehane tesisi ile üretici kimliği kazandı.

 

Demir çelik endüstrisinde güçlü bir konuma ulaştı

 

Her geçen gün genişleyen üretim ve ihracat hacmi ile sürekli olarak yükselen bir büyüme ivmesi kazanan Mescier Demir Çelik, 100’den fazla ülkeye ihraç ettiği demir çelik ürünleri ile hem Türkiye hem de uluslararası demir çelik endüstrisinde güçlü bir konuma ulaştı.

Karabük ve Bartın haddehane tesislerinde üretilen tüm demir çelik ürünleri, uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretilmeye devam ediyor.

Köşebent, lama, kare, yuvarlak, NPI, NPU ve IPE demir çelik ürünlerinin üretimi ile birlikte ürünlerinin iç ve dış pazarlara satışını da yürüten Mescier’in, 200 bin metrekare alan üzerine inşa edilen, 60 bin metrekarelik kapalı alana sahip Bartın Fabrikası’nda yıllık 650 bin ton üretim gerçekleştirilirken 12 bin metrekare alan üzerinde tamamı kapalı olan Karabük Fabrikası’nda ise yıllık üretimi 150 bin tonla üretime devam ediyor.

Bartın’da ağırlıklı olarak köşebent, lama, kare, yuvarlak, NPI, NPU ve IPE olurken Karabük’te ise üretim ağırlığı köşebent, lama ve karedir.

ETİKETLER : Bartın Mescier Anadolu’nun en büyük 500 şirketi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›