Sıcaklık 10 derece düşüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; 10 ve 11 Aralık tarihlerinde Türkiye'de en yüksek sıcaklık Bartın'da kaydedildi. Pazar günü de termometrelerin 26 dereceyi gösterdiği Bartın’da güzel havayla birlikte hafta sonunu da değerlendirmek isteyenler sahil kenarlarına ve piknik alanlarına koştu. Bartın’da Aralık ayının en sıcak günleri yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; bugün itibariyle sıcaklıkların 10 derece düşeceği belirtildi.
Bu haber 2021-12-14 09:24:43 eklenmiş ve 183 kez görüntülenmiştir.

 

Türkiye'nin en sıcak şehri Bartın oldu ama soğuk ve yağışı hava geliyor!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; 10 Aralık Cuma günü Bartın Türkiye’nin en sıcak şehri olurken, 11 Aralık Cumartesi günü de Türkiye’deki en yüksek sıcaklık da yine 25 derece ile Bartın'da ölçüldü. 12 Aralık Pazar günü de termometrelerin 25,8 dereceği gösterdiği Bartın, Türkiye’nin en sıcak 3. ili oldu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Bartın 10 ve 11 Aralık tarihlerinde yurt genelinde en yüksek sıcaklığın kaydedildiği il oldu.

 

Sıcaklık yüksek olunca; güzel havayı ve hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, başta İnkumu, Amasra, Güzelcehisar, Mugada olmak üzere sahil bölgelerine akın etti.

 

Bazı vatandaşlar kumsalda oturarak güneşin ve güzel havanın keyfini çıkarırken, bazı vatandaşlar da sahilde yürüyüş yapmayı tercih etti.

 

Bu hafta havamız nasıl olacak?

 

Aralık ayının en sıcak günlerini yaşayan Bartın’da bugün (14 Aralık Salı) itibariyle sıcaklığın 10 derece düşeceği tahmin edilirken güneşin yerini soğuk ve yağışlı havanın alacağı belirtildi.

 

Hava sıcaklıklarının yağışla birlikte ülke genelinde azalacağı tahmin edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Mersin, Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak çevreleri, Ankara’nın batı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre; Bartın’da hafta boyunca sıcaklıklarının en düşük 2, en yüksek ise 13 derece dolaylarında olması bekleniyor.

ETİKETLER : Bartın hava durumu sıcaklık yağmur soğuk Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›