PTT 178. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) 178. kuruluş yıldönümü Bartın’da düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programı kapsamında ayrıca 178. kuruluş yıldönümü anısına PTT Merkez Müdürlüğü’nde gişeden sıra alan 178. müşteriye çeşitli hediyeler takdim edildi.
Bu haber 2018-10-23 15:28:46 eklenmiş ve 707 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Kutlama etkinlikleri kapsamında PTT Başmüdürü Halit Taşpınar tarafından basın mensuplarına PTT’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi. PTT’nin ülke genelinde ve Bartın’da ki faaliyetleri hakkında bilgiler veren PTT Başmüdürü Halit Taşpınar yaptığı açıklamada vatandaşa hizmet odaklı çalıştıklarını vurguladı.

 

178. müşteriye hediyeler takdim edildi

 

Yapılan basın toplantısından sonra PTT’nin 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla PTT Merkez Müdürlüğü’nden gişe işlemleri için sıra numarası alan 178. müşteri Nihat Fidanek’e PTT Başmüdürü Halit Taşpınar tarafından PTT ile ilgili çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

PTT Merkez Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, PTT İşletme Müdürü Özcan Pamuk, PTT Merkez Müdür Vekili Mustafa Kale, İdari ve Mali Birimler Müdürlüğü Vekili Meliha Önder ve basın mensupları katıldı.

 

 

“Türkiye’nin en geniş otomasyon ağına sahibiz”

 

PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, PTT hizmetleri hakkında detaylı bilgiler vererek basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz dönemde  değişim olgusu, tüm dünyada olduğu gibi  ülkemizde de hemen her alanda ve her geçen gün etkisini giderek arttırmaktadır. Bu bağlamda  Kuruluşumuzun değişimi ve gelişimi yönünde atılan tüm adımlarda şüphesiz ki birlik ve beraberlik duygusuyla hareket eden değerli çalışanlarımızın katkısı büyüktür. 178 yıldır yüce milletimizin hizmetinde olan kuruluşumuz hızla ilerleyen teknolojiyi yakinen takip ederek, değişen ihtiyaç ve gelişen piyasa şartlarında rekabet edebilmek için  hizmet kalitesini yükseltmiş olup, her geçen gün sağlanan yeniliklerle halkımızın takdirini kazanmaktadır. PTT A.Ş Yurdumuzun dört bir yanında 5 binden fazla işyerimizde görevli 42 bin çalışanı ile halkımıza  özveriyle ve en iyi şekilde hizmet vermekte olup, personelimiz bunu kutsal bir vazife olarak kabul etmektedir. Bilindiği üzere ilk Posta Teşkilatı 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuş olup, 1871 yılında Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür. 1876 yılında milletlerarası posta nakli şebekesi kurulmuş, 1901 yılında ise koli ve havale işleminin kabulüne başlanmıştır.  23.05.2013 tarih ve 28655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6475 sayılı ‘Posta Hizmetleri Kanunu’ ile Kuruluşumuz görevleri yeniden düzenlenmiş ve ‘Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’ adı ile yeniden yapılandırılmıştır. Dünyada meydana gelen teknolojik gelişmeleri ve ülke ihtiyaçlarını yakından takip eden Kuruluşumuz, ülkemizin en ücra köşelerine hizmet götürmekte olup, Türkiye’nin en geniş otomasyon ağına sahip bir Kamu Kuruluşu haline gelmiştir.

 

Bartın’da başarılarla dolu bir yıl geride kaldı

 

Bartın PTT Başmüdürlüğü olarak ilimizde 5 PTT Merkez Müdürlüğü,  1 adeti Bartın il sınırları içerisinde her noktada çalışabilecek şekilde dizayn edilmiş durumda MOBİL ARAÇ ile hizmet veren şube olmak üzere 8 PTT şubesi, 5 adet Ptt Acenteliği,  7  Pttmatik cihazı ve 72 PTT personeli ile 23 taşeron firma personeli olmak üzere toplam 95  personel ile müşterilerimize hizmet sunulmakta olup, bugün itibari ile Kuruluş olarak Posta, Banka ve Lojistik ana başlıkları altında sunulan hizmetlerimizde başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmış bulunmanın onur ve kıvancını yaşamakta, kendimizi her yıl yenileyerek ve günümüz şartlarına göre hizmet çeşitliliğimizi artırarak müşterilerimize hizmet sunmaya devam etmekteyiz.

 

“Erişim ağının etkin hale gelmesi hedefleniyor”

 

Kargo-Lojistik, bankacılık, sigortacılık ve e-ticaret gibi bir çok sahada faaliyet gösteren Şirketimiz Türkiye’de alanında bir ilki daha gerçekleştirmiş olup, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in en renkli aktivitelerinden birine imza atarak kendi Ar-Ge çalışmaları ile yaptığı çok motorlu insansız uçan,  eksi 20 ile artı 50 derece arasında çalışabilen ve  yağmurlu  havalarda da uçabilen PTT kargo Drone’u uçurmuş olup, Deneme uçuşu  başarı  ile  gerçekleştirilen PTT Kargo Drone’unun taşıma sandığından çıkarılıp yüküyle birlikte havalanması arasında geçen sürenin 5 dakikadan az olması aracın hızlı şekilde kullanılmasına imkan tanımakta, gerçek zamanlı veri transferi yapılarak teslimat sürecinin bütün aşamaları takip edilebilmekte, otonom olarak verilen uçuş görevlerini eksiksiz olarak yerine getirebilmekte olup, paket tutma ve bırakma, yer kontrol istasyonu ile iletişimin kesilmesi durumunda geri dönme, acil iniş yapma ve askıda kalma gibi özelliklere de sahip olan yeni nesil Drone taşımacılığı teslimat sürecine entegre edilerek kargo taşımacılığına yüksek  ivme kazandırılması ve hali hazırda son derece yaygın olan erişim ağının daha da etkin hale  getirilmesi  hedeflenmektedir. Ayrıca Sayın Genel Müdürümüz halen Dünya  Posta  Birliği(UPU) İdari Konsey Başkanlığı görevini  yürütmekte olup, bilindiği üzere  Dünya  Posta Birliği(UPU)  Dünya Ülkelerinde Posta Sektörüne yön vermektedir. Günümüzde teknolojinin sürekli gelişmesi nedeniyle Şirketimiz geleneksel  posta misyonu yanında e-Ptt AVM  hizmeti  ile internetten  alışveriş  imkanı sunmakta, bunu Ptt Kitap, Ptt Sigorta gibi farklı  sitelerle  desteklemekte ve Ptt Kep, Turpex, Mektup Sepeti gibi diğer  sitelerle ise özellikle  iş  sahası için internet üzerinden yürütülebilecek güvenli kargo  ve  haberleşme imkanları  sunulmakta olup, ayrıca Memurlarımız için Motif Kart, Esnaflarımız için Esnaf Kart ve Çiftçilerimiz için de Tarım Kart uygulamaları geliştirilmiş ve hizmete sunulmuştur.

 

Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

 

Bütün  bunların  yanı sıra Ptt Çocuk ile çocuklar  için oyun, hikaye  ve  farklı kültürel başlıklarla dolu eğlenceli bir  site hazırlanmış, Ptt Filateli hizmeti ve  Ankara’da  bulunan Pul Müzesi  ile  pul sevdalılarına internet üzerinden ulaşılmak hedeflenmiş olup, geçtiğimiz yakın  dönemde de Avrupa Ülkeleri arasında yapılan pul yarışmasında Edirne Uzunköprü temalı pulumuz 1. seçilerek Altın Pul ödülüne  layık görülmüş ve ayrıca Çin Halk Cumhuriyetinin Makao bölgesinde  Uluslararası Dünya Posta Birliği  (Universal Postal Union-UPU) tarafından düzenlenen Uluslararası Föy yarışması C Kategorisinde 1. (birinci) seçilerek kazanılan altın madalya ile kültür  alanındaki  faaliyetlerimiz zirveye ulaşmıştır. Ayrıca  müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni ve güncel hizmetler oluşturulması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmekte olup, PTT ailesinin her ferdinin, geçmişte olduğu gibi gelecek yıllarda da aynı şevk ve heyecanla görevini yerine getirme gayreti içinde olacağına ve Şirketimizi  her zaman daha ileriye taşıyacağına olan inancımız ile 178. kuruluş yıl dönümünün tüm PTT camiasına, ülkemize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”

 

Birçok hizmet veriliyor

 

Kurumda yürütülen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Taşpınar, o hizmetleri de şöyle anlattı:

“Kayıtlı Posta Gönderi hizmetleri ile mektup, pul, posta ve tebrik kartı, tebligat,faks,basılmış kâğıt, görme engellilere özgü yazılar, aps kurye gibi gönderilerin, kabulü dağıtımı, teslimi, Yurt içinde posta kargosu ve kargo hizmetleri, yurt dışında ise apg, turpex ve posta kolisi hizmetleri,  Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Projesi ile fiziksel posta gönderilerinin yanı sıra elektronik ortamda da güvenli ve kayıtlı gönderi hizmeti,  E-Tebligat uygulaması ile tebliğ çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanmış olan tebligatların elektronik posta yoluyla alıcılarına iletilmesi, Yurtiçi-yurt dışı Telgraf  -  E-telgraf hizmeti,   Tele-Post hizmeti, Posta Abone Kutuları, Posta- Kargo Ambalaj malzemeleri,  Kişisel pul hizmeti ile gönderilere kendi logo veya fotoğraf üretilmiş kişisel pul kullanma imkânı, Filateli Hizmeti ile yurtiçi ve yurt dışına yönelik olarak filatelik amaçlı pul ve materyal satışı, pul sergileri, posta çeki hesabına para (yatırma, ödeme, aktarma,) Pttkart,  Ön yüklemeli Pttkart,  Ptt Bonus Kredi Kartı, Ptt Kredili Hesap,  Pttmatik Ortak Nokta Hizmeti, Paraposta hizmeti ile PTT İnteraktif kanallarından Bankalara, Bankalardan Posta Çeki Hesaplarına kolay, hızlı ve güvenli para transfer işlemleri,    IPC  (İnteraktif Posta Çeki) hizmeti ile işlemlerin on-line gerçekleştirilmesi, Yurt içi-yurt dışı havale - UPT(Ucuz Para Transferi)- Western Union (Uluslararası Para Transferi) işlemleri, Fatura Tahsilât İşlemleri (SGK Tahsilatları, Elektrik, Su, Doğalgaz, Türk Telekom Tahsilatları, GSM fatura tahsilâtları, Özel Telekom ADSL tahsilâtları, vb.), Diğer Ödemeler (Avon Kozmetik, Dijitürk, Bazı Üniversitelere ait Harç Ödemeleri, Yemeksepeti.com ödemeleri, Oriflame ödemeleri, ....) Vergi, Ceza tahsilat işlemleri, Kredi kartı ödemeleri, GSM Cep TL yükleme,  E-devlet şifre işlemleri, Emekli Maaş ve Sosyal Yardım Ödemeleri, İş-Kur Ödemeleri, Güvence Bedeli Ödemeleri,  YSK Ödemeleri, Geçici Sığınmacı Ödemeleri, Şartlı Eğitim / Şartlı Sağlık Yardımı Ödemeleri, birçok banka adına tahsilat işlemleri, Kredi işlemlerine aracılık etme, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hizmetine ait işlemler,( HGS satış / bakiye yükleme ...)  Efektif işlemleri, Sigortacılık hizmetleri, Bilet satış, Ürün Satış, Abonelik ve Başvuru işlemleri, Pttcell Aktivasyon ve Operatör değişikliği işlemleri gibi hizmetler de vermekteyiz.”

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›