Asgari ücret için 3. Toplantı bugün!

Milyonları ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ev sahipliğinde başlamıştı. Pazarlıkta ikinci toplantı geçtiğimiz gün Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen üçüncü toplantı bugün işveren tarafının ev sahipliğinde yapılacak.
Bu haber 2021-12-09 09:35:31 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’daki binlerce kişi dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyona çalışanı yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında devam eden resmi süreçte toplantılar devam ediyor.

 

Bu kapsamda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 1 Aralık’ta ilk toplantısını gerçekleştirirken geçtiğimiz gün de Türk-İş Genel Merkezi’nde ikinci kez toplandı.

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, daha önce bu seneki asgari ücretin 45 seneye bedel bir asgari ücret olacağını söylediğini anımsatarak işverenlerin üzerindeki yükün ne olduğunu işveren temsilcisinin de kendisinin de bildiğini kaydederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e rakamı söylediğini belirtti.

 

Arzumuz bir an evvel önümüze bir rakam gelsin ve bağlayalım, kamuoyunu fazla meşgul etmenin anlamı yok. Siyasilerin açıklamalarını takip ediyorum bu sene belki tarihinde olmadığı şekilde toplumun tüm kesimleri bununla ilgili fikir beyan ediyor. Toplumun beklentisi yüksek. İnsanların tebessüm edeceği, mutlu olacağı bir rakama hep beraber imza atmak istiyoruz. Zorda olan işyerlerine katkı sağlanması gerekiyor, bununla ilgili bir iyileştirme, düzenleme yapılırsa yahut vergi ile ilgili bir düzenleme yapılırsa zaten bizim vergi ile ilgili sıkıntımız var. Ocak ayında aldığımız ücretin aşağı yukarı yüzde 25'ini Aralık ayına geldiğimiz zaman alamıyoruz. Kamuoyunda oluşan rakamlar ortada, oluşan rakamların altında da bir rakama evet dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur, hep beraber zevkle imzalarız” dedi.

 

Üçüncü toplantı ise 9 Aralık’ta (bugün) işveren tarafının ev sahipliğinde yapılacak. Asgari ücretin tespitinin 4 oturumla tamamlanacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu yılki görüşmelerin Türk-İş’in de talebi üzerine daha önceki yıllarda olduğu gibi ayın sonuna kadar sürmeden kısa sürede tamamlanmasının planlandığını açıklamıştı.

ETİKETLER : Bartın asgari ücret Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›