Termik santral haritadan silindi!

Bartın Platformu ve Amasra Belediyesi, Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra İlçesine yapılmak istenen termik santralli işleyen 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı (ÇDP) değişikliğinin Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Platform haberi “Amasra'da termik santral haritadan silindi” sözleriyle duyururken Amasra Belediyesi de “Yıllardır sürdürülen “Termiksiz Yaşam Mücadelesi” zaferle sonuçlandı” diyerek kamuoyuyla paylaştı.
Bu haber 2021-11-19 10:14:23 eklenmiş ve 182 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın ve Amasra için sevindirici bir haber Danıştay’dan geldi. Yıllardır sürdürülen termik santral mücadelesi zaferle sonuçlandı.

 

Amasra’da yapılmak istenen termik santral mahkeme kararıyla çevre düzeni planından tamamen kaldırıldı. Danıştay’dan gelen bu sevindirici haberi Bartın Platformu duyurdu.

 Bartın Platformu’ndan yapılan açıklamada Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra İlçesine yapılmak istenen termik santralli işleyen 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı (ÇDP) değişikliğinin Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada; “Müjdeler olsun. Yıllardır sürdürdüğümüz Termiksiz yaşam mücadelesi zaferle sonuçlandı. Danıştay 6. Dairesi 1/100 binlik ÇDP planına termik santrali işleyen değişikliği iptal etti. Amasra’da termik santral haritadan silindi. Bir kara defterde kapatılmış oldu böylece. Bu mücadelede emeği geçen herkese çok çok teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

 

Bu zaferin ardından 20 Kasım Cumartesi saat 12.00’da Amasra’da kutlama yapılacağı belirtildi.

 

 

 


ETİKETLER : Bartın Amasra termik santral Danıştay ÇED
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›