3 milyon TL destek sağlanacak

2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı sözleşme süreci tamamlanırken Ulus Belediyesi’nin “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi ile Kumluca Belediyesi’nin “Kumlucalı Kadınlar ve Gençler Kestaneye Değer Katıyor” projesi program kapsamında sözleşme imzalanan projeler oldu. Bartın’daki bu 2 projeye yaklaşık 3 milyon TL destek sağlanacak.
Bu haber 2021-11-08 15:24:34 eklenmiş ve 149 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’dan 2 proje destekleme aldı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı sözleşme süreci tamamlandı.

Hedefi uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak olan 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin sözleşme imzalama işlemleri 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle tamamlandı.

 

2021 Yılı SOGEP kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden 2’şer proje olmak üzere toplamda 6 adet proje ile sözleşme imzalanırken 8 milyon 375 bin TL kaynak aktarımı ve 9 milyon 589 bin 330 TL tutarında yatırım sözleşmeye bağlandı.

 

2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda, 6 Ocak 2021 tarihinde ilan edilmiş, 26 Şubat 2021 itibariyle başvurular sona ererken toplam 30 başvuru alındı. Zonguldak ilinden 14, Karabük ilinden 10 ve Bartın ilinden de 6 proje başvurusu alındı.

 

Program kapsamında ön değerlendirme süreci 2-7 Nisan 2021 tarihli Genel Sekreter olurları ile tamamlandı. Kısa listeye alınan projeler özelinde proje geliştirme çalışmaları yürütülürken ardından Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri için 4’er asil proje başarılı bulunarak Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden Zonguldak Teknopark A.Ş – “Zonguldak Teknopark Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Genç İşsizliğe Çözüm Arıyor”,  Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığı – “Çaydeğirmeni’nde Artizan Ekmek Üretiyoruz, Sağlıkla Kalkınıyoruz”, S.S. Kdz Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi  “Yarınlarımız İçin Üretiyoruz Edek”, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) “Sağlıklı Toplum İçin Arı Gibi Çalışkan Kadınlar”, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor”, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi”, Karabük Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü “Siber Güvenlik ve Yazılım Kenti Karabük”,  Kadın ve Demokrasi Derneği Karabük Temsilciliği  “Saklı Bahçe Kültür, Eğitim, Üretim Projesi”, Amasra Belediyesi “Amasralılar Kültürel Değerlerini Koruyarak İstihdama Katılıyor”, Ulus Belediyesi Güçlü Kadın Güçlü Yarın Projesi “Kumluca Belediyesi - Kumlucalı Kadınlar ve Gençler Kestaneye Değer Katıyor Projesi”, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası “Kentlisi/Köylüsü Fide Üretimiyle Kurulacak İstihdamın Köprüsü” olmak üzere 12 adet proje Bakanlık nihai değerlendirilmesine gönderildi.

 

12 proje kapsamında TR81 Düzey 2 Bölgesinde (Zonguldak, Karabük, Bartın) 25 milyon 363 bin 903,49 TL tutarında yatırımın projelendirildiği ve bu yatırımlar için Ajanstan 22 milyon 610 bin 22,34 TL hibe talep edildiği hesaplandı.

 

Bakanlık nihai değerlendirmesi sonucu başarılı bulunan 6 proje Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) “Sağlıklı Toplum İçin Arı Gibi Çalışkan Kadınlar”, Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığı “Çaydeğirmeni’nde Artizan Ekmek Üretiyoruz, Sağlıkla Kalkınıyoruz”, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor”, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi”, Ulus Belediyesi “Güçlü Kadın Güçlü Yarın Projesi”, Kumluca Belediyesi “Kumlucalı Kadınlar ve Gençler Kestaneye Değer Katıyor Projesi” oldu.

 

“Bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz”

 

Ulus Belediyesi’nin “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi ile Kumluca Belediyesi’nin “Kumlucalı Kadınlar ve Gençler Kestaneye Değer Katıyor” projesi program kapsamında sözleşme imzalanan projeler olurken programın sözleşme süreciyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu, “Proje hazırlayarak programımıza başvuruda bulunan ve sözleşme imzalayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder; sağlanacak desteklerin bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

 

Program kapsamında Zonguldak’taki 2 projeye 2 milyon 699 bin 214 TL, Karabük’teki 2 3 milyon 890 bin TL, Bartın’daki 2 projeye 3 milyon 116 TL olmak üzere toplam 9 milyon 589 bin 330 TL tutarında yatırım sözleşmeye bağlandı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA SOGEP
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›