“Fındık timleri” sahada!

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü “fındık timleri” saha çalışmalarına başladı.
Bu haber 2021-11-05 12:47:45 eklenmiş ve 256 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor” Projesi kapsamında 2020-2021 sezonunda başlatılan  fındık saha çalışmalarına 2021-2022 sezonu çalışmaları ile devam ediyor.

 

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü fındık timleri saha çalışmalarına başladı.

 

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, “Geçen sezon il genelinde 100 çiftçimizle yürüttüğümüz çalışmalara ek olarak bu yıl 100 çiftçimizi daha ekleyerek çalışma alanımızı 200 bahçeye çıkarıyoruz. Bu çalışmalara başlarken iki ana sloganımız vardı. Birincisi Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor, ikincisi Fındık Gelişir, Bartın Değişir idi. Bu temelde yeni sezon çalışmalarımıza ‘İşimiz Saha Gücümüz Saha’ diyerek start verdik.  Bir önceki sezon çalışmalarımıza yüzde yüz oranında ek yaparak bahçe sayımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. 4 yıl sürmesini hedeflediğimiz çalışmalarda, bahçelerde çiftçilerimizle birlikte fındık timlerimiz, yeni bahçe kurma, bakım budama ve terbiye sistemleri, takvime göre gübre ve ilaçlama uygulamalarını yerinde göstermeye devam edecekler. Dikimden budamaya kadar geçen sürede çalışma arkadaşlarımız çiftçilerin yanında yer alacak. Hem teknik ekiplerimize bu çalışmalarında şimdiden göstermiş oldukları azimli çalışmalarından , hem de çiftçilerimize çalışmalarda bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor” Projesi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder fındık timi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›