Anıt ağaç tespit çalışmaları sürüyor

Tescil işlemleri tamamlanmış 10 adet Anıt Ağaç bulunan Bartın’da, anıt ağaç niteliği taşıyan ağaçların belirlenmesine yönelik tarama ve tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma İşlerinden Sorumlu Şubesi ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Yaman tarafından Ulus İlçesi sınırları içinde bulunan 3 adet Doğu Çınarının anıt ağaç değeri taşıyıp-taşımadıklarını belirlemek amacıyla inceleme ve ölçümleme yapıldı.
Bu haber 2021-11-01 09:20:29 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, anıt ağaç tespit çalışmalarıyla ilgili bir açıklamada bulunarak tescil işlemleri tamamlanmış 10 adet Anıt Ağaç bulunan ilimizde, anıt ağaç niteliği taşıyan ağaçların belirlenmesine yönelik tarama ve tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Anıt ağaçlarla ilgili genel bilgiler de veren Özcan, “Anıt ağaçlar; Yaş, çap ve boy itibarıyla kendi türünün alışılmış ölçüleri üzerinde boyutlara sahip olan, yöre folklorunda, kültür ve tarihinde özel yeri bulunan, geçmiş ile günümüz, günümüz ile gelecek arasında iletişim sağlayabilecek uzunlukta doğal ömre sahip olan ağaçlardır. Bilindiği üzere 10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesinin birinci fıkrası (b) bendi gereği ‘Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinin tespit, tescil, onay, değişiklik ve ilanına dair usul ve esasları belirlemek ve bu alanların sınırlarını tespit ve tescil etmek, yönetmek ve yönetilmesini sağlamak,’ Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün görevidir” dedi.

 

Bartın’daki anıt ağaç tespit çalışmalarıyla ilgili de son durum bilgisi aktaran Özcan, “Bu kapsamda İlimizde tescil işlemleri tamamlanmış 10 adet Anıt Ağacımız bulunmaktadır. İlimizdeki Anıt Ağaçların tespit ve tescil çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğümüz Tabiat Varlıklarını Koruma İşlerinden Sorumlu Şubesi ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Yaman tarafından ilimiz Ulus İlçesi sınırları içinde bulunan 3 adet Doğu Çınarının anıt ağaç değeri taşıyıp-taşımadıklarını belirlemek amacıyla gerekli inceleme ve ölçümlemeler yapılmış olup, İlimiz genelinde anıt ağaç niteliği taşıyan ağaçların belirlenmesine yönelik tarama ve tespit çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü anıt ağaç anıt ağaç tespiti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›