Orman Genel Müdürü Karacabey Bartın’daydı

Bartın İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Bartın’da fıstıkçamında yapılan silvikültürel çalışmalar ile defne yaprağı üretimi artırmaya yönelik yapılan rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Bu haber 2021-11-01 09:18:47 eklenmiş ve 268 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, incelemelerde ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Zonguldak ve Bartın’a geldi.

İlk olarak Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Karacabey, daha sonra da Bartın Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret ederek fıstıkçamında yapılan silvikültürel çalışmalar ile defne yaprağı üretimi artırmaya yönelik yapılan rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada yaptığı açıklamada “Islah olmayan bozuk vasıflı ağaçları sahadan uzaklaştırarak ağaçlara yeteri kadar ışık vermek suretiyle ara ve alt tabakada bulunan defne ve kestaneyi de gözeterek müdahale gerçekleştirelim. Ekosistemin devamını sağlayarak ülke ekonomisine ve ormancılığa en çok kazandıran uygulamalar ve metodlar kullanalım. Yerin üstünü değil altını da düşünmeliyiz, ormanın her karışında bir hazine var, biz bu kıymetleri açığa çıkarmalıyız” dedi. 

 

“Bildiklerinizi uygularsanız, bilmediklerinizi daha çabuk öğrenirsiniz”

 

İşletme şefleriyle de bir araya gelen Karacabey, “Araştırın, soru sormaktan çekinmeyin, burada çalışmış olmanın kıymetini bilin çünkü burası ormancılığın okuludur. Daha iyisi için hep beraber çalışacağız. Bildiklerinizi uygularsanız bilmediklerinizi daha çabuk öğrenirsiniz. Bunca emekle kurulmuş ve devam eden kurumumuzu geleceğe sizler taşıyacaksınız” diye konuştu.

Defne İşletme sınıfına ayrılmış alanda defne üretimi yapan orman köylüleriyle sohbet eden Genel Müdür Karacabey, daha sonra bu yıl hizmete giren Akçamescit orman deposunda incelemelerde bulunduktan sonra 15 Ağustos 2021 tarihinde Kahramanmaraş’ta orman yangını söndürme esnasında kırıma uğrayan uçakta şehit olan Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın adına yapılmış olan çeşmenin açılışını yaptı. Açılışta orman yangınları başta olmak üzere görevini ifa ederken şehit olan tüm personel de anıldı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’e yaptığı incelemelerde Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Aydın, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Bartın ve Ulus İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ile İşletme Şefleri eşlik etti.

 

ETİKETLER : Bartın Orman Genel Müdürlüğü Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›