“Fener alayı yürüyüşü” yoğun katılımla gerçekleştirildi

Bartın’da 28 Ekim’de başlayan Cumhuriyetimizin 98. Yılı kutlama programı, 29 Ekim akşamı gerçekleştirilen fener alayı ve muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Bu haber 2021-10-30 17:00:37 eklenmiş ve 100 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhuriyetimizin 98. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bartın’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

28 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı kapsamındaki törenler 29 Ekim Cuma günü de devam etti.

Coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik Camlı Salonda bir resepsiyon düzenlendi.

Davetlilerin Vali Sinan Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner tarafından karşılandığı resepsiyona TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, protokol üyeleri ile birlikte siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerimiz, İlimizden siyaset, sanayi, sağlık, tarım, spor ve basın camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Masaları tek tek gezen Vali Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Güner ve Hanımefendi Uzm. Dr. Beyhan Güner, masalarına giderek onlarla bir süre sohbet etti.

 

Gündem “kış hazırlıkları”

Basın temsilcileri ile kısa buluşmasında, gündemlerinin “kış hazırlıkları” olduğunu belirten Vali Sinan Güner, geçen yıl kış şartlarında yaşanan elektrik kesintileri ve bazı olumsuzluklara karşı hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz kış elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin yeniden yaşanmaması için çalıştıklarını belirten Vali Güner, “Vatandaş dağıtım şirketi özelmiş ona bakmıyor. Sorunun çözülmesini istiyor” dedi.

“Yeni yatırımlar için görüşmeler yapacağım”

Ayrıca “üretim” vurgusu yapan Vali Güner, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdiği temaslara ilişkin de bilgiler paylaşırken “Geçtiğimiz gün Ankara’da önemli temaslarımız oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı ziyaret ederek, Bartın OSB’de Kamulaştırma çalışmalarını tamamladığımız 765 bin metrekare ilave alanın altyapı İnşaatı yapım işi ile ilgili taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımıza destekleri için teşekkür ediyoruz. Üretmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de Bartın’da bulunan bir firmanın ilave yeni bir yatırımı için İstanbul’da görüşmeler gerçekleştireceğim” dedi.

 

Fener alayına yoğun katılım

 

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, coşkulu fener alayı yürüyüşü ile devam etti. Bartın Valiliği koordinesinde düzenlenen Fener Alayına Vali Sinan Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner birlikte TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, protokol üyeleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gazilerimiz ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Bartın Valiliği önünde saat 20.15’te başlayan kortejde yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda Saygı duruşunun arından hep birlikte İstiklal Marşımızın okunmasıyla program sona erdi.

Vali Güner, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını hep birlikte kutluyoruz. Büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve bu zafer tarihimizin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur. Bu toprakları bize emanet eden tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

 

Havai fişek gösterisi geceyi aydınlattı

 

Bartın Belediyesi her milli bayramda olduğu gibi bu 29 Ekim’de de geleneği bozmayarak gece havai fişek gösterisi düzenledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde kent merkezinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle görsel şölen oluşturuldu.

Etkinlik sırasında evlerinde olan çocuklar ve vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden bu muhteşem renk cümbüşünü izledi.

Yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonları kameralarına kaydederek ölümsüzleştirdi.

Etkinlikle ilgili açıklamasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi olarak her milli bayramda olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da geleneği bozmayarak, Fener Alayı sonrası havai fişek gösterisi düzenledik. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Cumhuriyet yönetimi ilan edildiği bu önemli günde gökyüzü havai fişek gösterimiz ile aydınlandı. Bu etkinlikle görsel bir şölen sunulurken vatandaşlarımız evlerinin pencere ve balkonlarından gökyüzündeki renk cümbüşünü seyretti” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği fener alayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›