Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Belediye personeline tanıtıldı

"Şiddete sıfır tolerans" ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önleme amacı taşıyan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" ile ilgili Bartın Belediyesi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Bu haber 2021-10-15 09:07:08 eklenmiş ve 154 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Bartın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından Bartın Belediyesi personeline yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Umut Çağla Yılmaz tarafından tanıtımı yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planın amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıda yine yine adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri ve istatistik başlıkları ile bu konulara ilişkin de stratejiler değerlendirildi.

 

“Emeklerinden dolayı görevli personele teşekkür ediyorum”

 

"Şiddete sıfır tolerans" ilkesiyle kadına yönelik her türlü şiddeti önleme amacı taşıyan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı"nın önemine değinen Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, toplantısının düzenlenmesinde emek ve katkılarından dolayı görevli personele teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Balık; “İlgili Bakanlığımız tarafından ortaya konulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı büyük önem taşıyor. Eylem planının ilk hedefini şiddetle mücadele eylem planının gözden geçirilmesi olarak belirlendi. İkinci hedef olarak da tüm plan ve programlara yerleştirerek 5 strateji belirlendi. Her düzeyde kamu personeline eğitim verilmesi, işbirliği protokoller, işbirliğinin geliştirilmesi, komite ve komisyonlarının hedeflerinin artırılması gibi eylemler yer alıyor. Üçüncü hedef, koruyucu hizmetlerin etkili sağlanmasıdır. Dördüncü hedef, toplumsal farkındalığın arttırılması olarak belirlenmiştir. Beşinci aşamada ise verilerin toplanması ve istatistiklerin yorumlanması olarak belirlendi. Biz bugün ikinci hedefi yerine getirdik. Personelimize yönelik eylem planıyla ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Toplantının düzenlenmesindeki emeklerinden dolayı görevli personele teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›