Yurtlar için 20 kişi istihdam edilecek!

Bartın’da öğrenci yurtlarında çalıştırılmak üzere 5’i erkek, 15’i de kadın olmak üzere toplamda 20 kişi istihdam edilecek. 7 Ekim Perşembe günü itibariyle başlayan başvurular 11 Ekim Cumartesi gününe kadar İŞKUR e-şube ve Alo-170 iletişim hattı üzerinden yapılacak.
Bu haber 2021-10-08 09:21:01 eklenmiş ve 139 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Program (TYP) sözleşmeleri kapsamında 5’i erkek, 15’i de kadın olmak üzere toplamda 20 kişi 9 ay süreyle öğrenci yurtlarında çalıştırılmak üzere istihdam edilecek.

 

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre sözleşmeler kapsamında 304040 nolu program için erkek öğrenci yurdunda çalışılacağı için 5 erkek, 304041 nolu program için ise kız öğrenci yurdunda çalışılacağı için 15 kadın olmak üzere toplam 20 kişi ile 9 ay süreli çalıştırılacak.

 

7 Ekim Perşembe günü itibariyle başlayan başvurular 11 Ekim Cumartesi gününe kadar İŞKUR e-şube ve Alo-170 iletişim hattı üzerinden yapılacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden şahsen müracaat alınmayacak.

 

Kura çekimi 13 Ekim pazartesi günü

 

Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından gerekli şartları taşıyanlar arasından 13 Ekim Pazartesi günü, saat 10.00’da, Bartın 1. Noterliği’nde çekilecek kura ile programdan istifade edebilecek 5’i erkek 20 talihli belirlenecek.

Kurada ismi çıkan kişiler 15 Ekim Çarşamba gününden geçerli olmak üzere istihdam edilecek ve program 30 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek.

 

Kimler başvurabilecek?

 

TYP kapsamında 9 ay boyunca öğrenci yurtlarında çalışmak üzere istihdam edilecek olan 20 kişide aranan şartlar ise şöyle sıralandı:
* Başvuru tarihi itibariyle son 1 ay işsiz olmak

* 18 yaşını tamamlamış olmak

* Emekli ve malul aylığı almamak

* Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak

* Hane gelirleri 4 bin 238,85 TL’nin altında olmak (Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını (4 bin 238,85 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP ye katılamaz.)

1- Resmi bilgi ve belgelerle tespit edilebilen 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının a, b ve c bentleri kapsamında ve banka sandığı mensupluğuna ilişkin elde edilen çalışmaya ilişkin gelirler ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 2 inci maddesinde (Ticarî kazançlar, Ziraî kazançlar, Ücretler, Serbest meslek kazançları, Gayrimenkul sermaye iratları, Menkul sermaye iratları, Diğer kazanç ve iratları) sayılan gelirleri ile bu gelirlere bağlı olarak fazla mesai, ikramiye, tazminat, promosyon, temettü, TYP ödemesi (hanedeki ikinci kişinin TYP’ye katılması durumunda) kapsamında elde edilen gelirleri,

2- Sosyal güvenlik kuruluşlarınca bağlanan yaşlılık, malullük ve ölüm (emekli, dul ve yetim) aylıklarının, tamamı hane gelir hesabına dâhil edilir.

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekâr ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

 

Noter kurasına dahil olacaklar

 

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar birinci listeye, bunlar dışında kalan ikinci listeye dahil olacak şekilde tasnif edilecek. Aşağıdaki grupların hepsi birinci listeye dahil edilecek olup gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmayacak. Birinci listedeki başvurular tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanamayacak.

* Kadınlar,

* 35 yaş üstü bireyler,

* Engelliler,

* Eski hükümlüler,

* Terörle Mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanmalar.

ETİKETLER : Bartın Gençlik ve Spor Bakanlığı TYP temizlik görevlisi KYK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›