MHP’lileri taşıyan midibüs devrildi!

Bartın’dan Ankara’ya toplantıya giden MHP’lileri taşıyan midibüs devrildi. Kaza sonucu Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve MHP İl Başkan Yardımcısı Murat Sevilmiş hayatını kaybetti, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte 17 kişi ise yaralandı.
Bu haber 2021-10-03 13:15:02 eklenmiş ve 1284 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Erkan HIZOĞLU

 

 

Bartın, geçtiğimiz Pazar gününe herkesi üzen bir kaza haberiyle uyandı. Bartın’dan Ankara’ya toplantıya giden MHP’lileri taşıyan midibüs devrildi, kaza haberini duyan herkes büyük bir şok yaşarken yasa boğuldu.

Kaza Pazar günü sabah 07.45 sıralarında, Bartın-Zonguldak arasındaki yolun Esenyurt mevkiinde meydana geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Ankara’da 11 ilin katılımıyla düzenlenecek olan istişare toplantısına katılmak üzere Bartın’daki parti yönetimi midibüslerle yola çıktı.

İçinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ve MHP İl Başkan Yardımcısı Murat Sevilmiş ile toplam 21 kişinin bulunduğu midibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil, AFAD, itfaiye ve trafik ekipleri gelirken yaralılar teşkilat mensupları ve olay yerine gelen ekipler tarafından midibüsten çıkarıldı.

Kazada, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte toplam 21 kişinin bulunduğu midibüste Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş olay yerinde yaşamını yitirirken 17 kişi yaralandı.

 

Yaralıların isimleri…

 

Kazada Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İl Teşkilat Üyeleri Turgut Makaracı, Türkan Kaplan, Perihan Üre, Serkan Üre, Sevcan Üre, Kemal Özay, Arzu Altıntop, Aydın Gün, Cavidan Köroğlu, Kadriye Aygün, Ahmet Yılmaz, Nevzat Çevik, Mustafa Balcı, Sadettin Yıldız, Nevzat Çelik, Turgay Karatoprak, İbrahim Baş ile midibüs şoförü Ramazan Duduoğlu yaralandı.

 

Özgüroğlu, yaşananları anlattı

 

MHP Genel Merkezi’nin Ankara’daki istişare toplantısı için otobüslerle sabah saat 07:00 sularında Bartın Belediyesi önünden hareket ettiklerini anlatan MHP Merkez İlçe Yöneticisi Bünyamin Özgüroğlu, yaşananları şöyle anlattı:

“Bir akaryakıt istasyonunda kısa süre durduk. Kumanya dağıtımı yapıldı. Devrilen otobüs bizim önümüzdeydi. Esenyurt mevkiine geldiğimizde otobüsün devrildiğini gördük. Hemen koştuk, otobüsün ön camını kırarak içeriye girdik. Yaralı halde bağıranlar vardı. Çoğu arkadaşımız şoktaydı. Yaralıları hemen sağlık ekiplerine teslim ettik. Ahmet Kömeç abimiz ve İl Yönetimimizden Murat Sevilmiş abimizi kaybettik. Otobüste Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanımız Murat Demir de vardı. Cemal Başkanımızın durumu iyiydi. Kafasında hafif bir yarası vardı. Hemen hastaneye kaldırıldı. Ercüment Özçelik ve Murat Demir ilk olarak olay yerinde ayakta tedavi edildiler. Sağlık durumları iyi ancak şoktaydılar. Bizimle beraber kurtarma çalışmalarına katıldılar. Otobüste il yönetiminde ve kadın kollarından üyelerimizden 19 kişi vardı. Milliyetçi ülkücü hareketin başı sağ olsun.”

 

Haberi duyan hastaneye koştu

 

Yaralılar Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken Vali Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye çalışanları başta olmak üzere haberi duyan herkes hastaneye koştu.

 

Demir, kaza anını anlatırken bilgilendirme yaptı

 

Devrilen otobüste yer alan isimlerden biri olan ve yaralı olarak kazadan kurtarılan Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Devlet Hastanesi önünde yaralıların durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere yaralıların genel durumlarının iyi olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşan Demir, kaza anını da anlatarak “Esenyurt mevkiinde, süratimiz çok da değildi. Arabanın aniden kaydığını gördük. Ve araba devrildi. Bunun sonucunda iki arkadaşımız vefat etti, 16 arkadaşımız yaralandı. Yaralıların genel durumu iyi. Bir arkadaşımızın kolunda bir sıkıntı var. Bir başka arkadaşımızın karaciğerinde kanama olduğundan dolayı gözlem altında. Başkanımız Cemal Akın’ın durumu iyi. Belinde ve omzunda ufak yaralanmalar var. Belinde küçük bir kırığı var. Durumunun gayet iyi olduğunu söylediler. Ben de az önce yanına uğradım. Durumu iyi. Ercüment Özçelik başkanımızın durumu da iyi. Onun da kaburgasında bir kırık oluştuğunu söylediler. Ama korse tedavisi ile iyileşeceğini belirttiler. Hastane yönetimi şu anda takip ettiklerini söylediler. Kaza nasıl oldu… Esenyurt mevkiine seyir halindeyken ben arkamda Cemal başkanımla sohbet ediyordum. Aracın aniden kaydığını fark ettik. Sonra araba sağa kaydı ve devrildi. Süratli de değildik. Ama araç aniden kaymaya başladı” dedi.

 

Başkan Akın, ortopedi servisine alındı

 

Kazada yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, acil serviste yapılan ilk müdahalesinin ardından ortopedi servisinde tedavi altına alındı. Belediye Başkanı Akın'ı ziyaret ettikten sonra açıklamada bulunan Bartın Valisi Sinan Güner, "Sabah saatlerinde Ankara'daki MHP il teşkilatının toplantısı için yola çıkan midibüs yolda kaza yaptı. Kazayla ilgili gerekli incelemeleri yaptık. Kazayı her yönüyle değerlendiriyoruz. Buna hız mı, yoksa yol mu sebep oldu, araştırmaya başlandı. Kazada midibüste toplam 21 kişi vardı. Bunlardan 19’u yaralı 3’ü ameliyata alındı. 2 kişi de hayatını kaybetti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın sağlık durumu iyi şu anda serviste tedavi ediliyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Kaza sonrasında olay yerindeki incelemelerin ardından midibüs olay yerinden çekici ile kaldırılırken kaza anına ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın MHP Milliyetçi Hareket Partisi kaza midibüs devrildi Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik Merkez İlçe Baş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›