Bartın da “mavi” illerden biri oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranının Bartın ve Giresun’da yüzde 75'in üzerine çıkmasıyla mavi il sayısının 13'e ulaştığını açıkladı. Aşılama çalışmalarıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, pandeminin sona ermesi ve eski normallerimize bir an önce dönebilmek için aşılanmanın önemine vurgu yaparak “Aşının en büyük gücümüz olduğunun farkında olarak hem kendimiz hem sevdiklerimiz için aşı olalım” dedi.
Bu haber 2021-09-30 09:13:18 eklenmiş ve 1388 kez görüntülenmiştir.

 

2. doz aşı oranında yüzde 75’e ulaştık!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da salgınla mücadele de ikinci doz aşılanma oranı yüzde 75’e ulaştı. Böylece “mavi il” sayısı 13’e ulaştı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; “Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranımız Bartın ve Giresun'da da yüzde 75’in üzerine çıktı. Böylece mavi il sayımız 13’e ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım” ifadelerini kullandı.

 

Aşılama çalışmalarıyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, pandeminin sona ermesi ve eski normallerimize bir an önce dönebilmek için aşılanmanın önemine vurgu yaparak “İlimizde 28.09.2021 tarihi itibarıyla ,144 bin 278 birinci doz , 128 bin 854 ikinci doz, devam dozlarıyla birlikte 310 bin 348 adet toplam doz aşı uygulandığını, Bartınlı vatandaşlarımızın aşı olmak konusunda son derece bilinçli ve duyarlı olduğunu, sağlık çalışanlarımızın da salgınla topyekun mücadelede olduğunu dile getirmiştir. Şehrimizde aşılar tüm Devlet Hastanelerimizde ve ASM’lerimizde yapılmaktadır. Vatandaşların yoğun olarak bulunacağı yerlerde ve günlerde kurulan aşı stantlarının yanı sıra aşı olmak isteyip de sağlık kurumlarımıza gidemeyen vatandaşlarımızın aşıları da evlerine kadar gidilerek yapılmaktadır. Aşının en büyük gücümüz olduğunun farkında olarak hem kendimiz hem sevdiklerimiz için aşı olalım” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı aşı haritası Bartın İl Sağlık Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›