Bölgenin daha hızlı kalkınması için güç birliği!

Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak ve Karabük Valileri ile AK Parti Milletvekilleri Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek devam eden sanayi yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla bölgemize davet ettiler.
Bu haber 2018-10-16 10:58:50 eklenmiş ve 289 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti. Bakan Varank ziyaretinin ana gündem konusu bölgemiz için olmazsa olmazlar arasında bulanan Filyos Liman Projesi oldu. 

 

Bakan Varank’tan destek istediler

 

100 yıllık Filyos Liman Projesi’nin, demiryolu, havalimanı ve karayolu ile desteklenmesi ile Türkiye'nin Karadeniz’e açılan kapısı olacağını ve yaklaşık 12 bin kişiye iş imkânı sunağını ifade eden heyet, projenin bir an evvel bitirilmesi için Bakan Varank’tan destek istedi.

Ziyarete ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, devam eden sanayi yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla bölgemize davet ettiklerini belirterek “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı Bartın-Zonguldak-Karabük Milletvekilleri olarak Valilerimizle birlikte ziyaret ettik, Filyos Projesi başta olmak üzere bölgemizi ilgilendiren sanayi yatırımlarını değerlendirdik. Sayın Bakanımıza gerçekleştirilmekte olan projelere verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Toplantıda Filyos Endüstri Bölgesi ve yapımı devam eden ülkemizin en büyük liman projelerinden olan Filyos Limanı’nın bölgemizin kalkınması için önemini, Bartın Organize Sanayi Bölgemizin ilave alandaki kamulaştırma çalışmalarımızı, Organize Sanayi Bölgemize ikinci arıtma tesislerinin yapımı, OSB’de yapımı devam eden 380 kv’lık trafo merkezi ile ilgili çalışmalar, havaalanımızın Filyos Projesi ile birlikte gelişecek olan bölgemizin ihtiyacına cevap verecek niteliğe kavuşması, Bartın Organize Sanayi Bölgesi ve Bartın Limanı’nın demiryolu bağlantısı başta olmak üzere birçok konuyu değerlendirdik. Bartın, Zonguldak ve Karabük birbirinden ayrılan üç il olmasına rağmen birbirini tamamlayan özelliklere sahip illerimiz, yürütülecek ortak projelerle bölgenin daha hızlı kalkınması noktasında el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımızı bölgemizdeki çalışmaları yerinde değerlendirmesi için davet ettik.” dedi.

 

Vali Dirim: “Büyük mutluluk duyacağız”

 

Ziyarette ayrıca ilimizdeki yatırımların son durumları hakkında bilgiler veren Vali Nusret Dirim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ilimizde görmekten kendisinin ve Bartınlıların büyük mutluluk duyacağını ifade etti.

En kısa sürede Bartın’ı ziyaret etmek istediğini ifade eden Bakan Varank, nazik ziyaretleri için heyete teşekkür etti.

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›