Üniversitede ders kayıtları başlıyor!

2020-2021 akademik yılı güz dönemi derslerinin yüz yüze verileceği Bartın Üniversitesi’nde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü öğrencileri için “Ders Kayıt Kılavuzu” yayımlandı. Yeni kayıt olan birinci sınıflar dâhil tüm öğrencilerin, 20 - 24 Eylül 2021 tarihleri arasında “http://ubys.bartin.edu.tr/” adresinden ders kaydı yapacaklarını belirtildiği kılavuzda ders kayıtlarıyla ilgili önemli bilgilere yer verildi.
Bu haber 2021-09-20 10:23:06 eklenmiş ve 1376 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Üniversitesi, önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için “2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt Kılavuzu” yayımladı.

Buna göre; Normal öğretim süresi içerisinde okuyan birinci öğretim öğrencileri katkı payını yatırmayacaklar. Birinci öğretim öğrencilerinden normal öğretim süresini dolduranlar (Önlisans öğrencileri için 4 yarıyıl, lisans öğrencileri için 8 yarıyıl, tezsiz yüksek lisans öğrencileri 2 yarıyıl, tezli yüksek lisans öğrencileri 4 yarıyıl ve doktora öğrencileri 8 yarıyıl) katkı payını yatıracaklar.

Aynı anda ikinci üniversite eğitimini Bartın Üniversitesi’nde sürdürecek olan birinci öğretim öğrencileri katkı payı ücretlerini yatıracaklar. İkinci öğretim öğrencileri ve uzaktan öğretim öğrencileri öğrenim ücretlerini yatıracaklar. Yüzde 100 yabancı dille öğretim yapan Eğitim Fakültesinin İngilizce Öğretmenliği Programı ile Edebiyat Fakültesinin İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programında okuyan öğrencilerden zorunlu hazırlık sınıfını tekrarlayanlar (İkinci yılını okuyanlar) ile bölümlerinde normal öğretim süresini dolduran öğrenciler kılavuzda belirtilen ücretlerin 1.5 katını ödeyecekler. Ayrıca bu öğrencilerden gerek hazırlık sınıflarında gerekse bölümlerinde normal öğretim süresi içerisinde öğrenim görenlerden ikinci üniversitesini okuyanlar yine kılavuzda belirtilen ücretlerin 1.5 katını ödeyecekler.  Azami öğrenim süresini doldurup öğrencilik hakkı bulunmayanlardan tek dersi kalan öğrenciler her bir ders için kredi başına katkı payı veya öğrenim ücreti tutarlarını ödeyecek.

Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri 20 - 24 Eylül 2021 tarihleri arasında Ziraat Bankası mobil/internet hesabından ya da bankamatiklerinden T.C. kimlik numaraları ile yatırabilecekler.

 

Uluslararası öğrencilerin öğrenim ücreti

 

Birinci öğretimde okuyan uluslararası öğrenciler, birinci öğretim öğrenim ücretini yatıracaklar. İkinci öğretimde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ise ikinci öğretim öğrenim ücretini yatıracaklar. Birinci öğretimde “Birinci öğretim süresi içinde” okuyan Suriye Uyruklu, Mavi Kartlı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından belirlenen lise düzeyindeki okullardan mezun olan öğrenciler öğrenim ücreti ödemeyecekler. Uluslararası öğrenci olarak kayıt yaptıran ve sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen öğrenciler kılavuzda belirtilen öğrenim ücretlerini ödeyecekler.

Öğrenim Ücretlerinin, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı’na göre belirlendiği belirtildi.

 

Ders kaydı hakkında önemli bilgiler

 

Bir dönem için 30 AKTS esas alınır. Ancak;  Başarısız olan veya dikey geçişle kayıt yaptıran önlisans ve lisans öğrencileri, en alt dönem derslerinden başlamak şartı ile bulunduğu dönemin derslerine kayıt olurlar. Kayıt olunan derslerin toplamı devam mecburiyeti olan derslerle çakışmamak kaydı ile 45 AKTS’yi aşamaz. Önlisans ve Lisans öğrencilerinden, son iki döneminde başaracağı derslerle mezuniyet aşamasında olanlar ilgili yönetim kurulu kararıyla her bir dönem 45 AKTS’ye ilaveten 1 ders daha alabilirler.  Lisans öğrencilerinden bulundukları döneme kadar tüm dersleri almış ve başarmış olanlar 3.00 veya üzerinde genel not ortalamasına sahip olmak şartıyla bir üst sınıfın derslerine kayıt olabilirler.

Ancak kayıt olacakları derslerin AKTS toplamı, devam mecburiyeti olan derslerle çakışmamak kaydıyla, en fazla 45 AKTS olabilir. Tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunduğu döneme ait gerekli 30 AKTS’lik dersleri aldıktan sonra alttan kalan başarısız veya eksik derslerini tamamlamak üzere iki derse kadar ilave ders alabilir. Tezsiz yüksek lisans programlarındaki öğrenciler başarısız oldukları veya eksik tüm derslerini üçüncü dönemde alabilirler.  Teorik ve uygulamalı derslerin en az yüzde 70’ine devam zorunludur. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenciler o dersin dönem sonu ve bütünleme sınavlarına giremezler.

Öğrenciler, devam ettikleri bölüm dışında başka bir bölümde veya yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için muafiyet talebinde bulunabilir. Muafiyet talebi; dersin içeriği, kredisi ve başarı notu dikkate alınarak ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Öğrenci muaf olduğu derslerin bulunduğu dönemde 30 AKTS’ye kadar derse kayıt olabilir. Ders muafiyet talebinde bulunmak isteyen öğrenciler 24 Eylül 2021 tarihine kadar muafiyet talebi dilekçesini ilgili birime ulaştırmaları gerekiyor. Süresi içinde ders kaydı yapmayan, katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyen öğrenciler, 27 Eylül 2021 – 3 Ekim 2021 tarihleri arasındaki ekle-sil haftasında bu işlemleri tamamlayabilirler. Bu tarihlerde de ders kaydı yapmayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

 

Ders kayıtları 20-24 Eylül tarihleri arasında

 

Birinci sınıflar (yeni kayıt olan) dâhil tüm öğrenciler, 20 - 24 Eylül 2021 tarihleri arasında http://ubys.bartin.edu.tr/ adresinden ders kaydı yapacaklar. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ‘kullanıcı adı’ ve ‘şifre’ olarak T.C. kimlik numaralarını kullanacak.

Öğrenci ders seçimini kaydedip danışman onayına gönderecek. Danışmanın onaylaması halinde ders kaydı tamamlanacak. Ancak; danışman tarafından eklenecek ya da değiştirilecek dersler olması halinde ders kaydı danışman tarafından öğrencinin onayına geri gönderilecek. Öğrenci, danışmanın eklediği ya da değiştirdiği dersleri kontrol ettikten sonra tekrardan ders kaydını danışman onayına gönderecek. Danışmanın onayı ile ders kaydı tamamlanana kadar öğrenci ve danışmanın süreci takip etmesi gerekiyor.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde eğitim öğretim yüz yüze yapılacak. Ancak, bazı dersler uzaktan eğitim yoluyla e-ders sistemi üzerinden verilecek. E-ders sistemine giriş, hesap işlemleri ve kullanıcı tanımlamaları gibi konularda ayrıntılı bilgi için Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ait https://uzem.bartin.edu.tr/ web adresini ziyaret edebilir, “Buzeme Yazın” alanından, uzem@bartin.edu.tr mail adresinden ya da 0378 223 5114 5078/ 5175/5137 telefon numaralarından iletişim kurabilirler.

İsteğe bağlı ve zorunlu İngilizce hazırlık sınıfları hakkında detaylı bilgi almak için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun https://ydyo.bartin.edu.tr/ web adresini ziyaret edebilir, “Bize Ulaşın” alanından, ydyo@bartin.edu.tr mail adresinden ya da 0378 501 10 00 - 2535 telefon numaralarından iletişim kurabilirler.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi ders kayıtları Bartın Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt Kılavuzu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›