Palandöken: “Bu yaralar da en kısa sürede sarılacak”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken selden etkilenen bölgelerde inceleme yapmak üzere Bartın’a geldi. Devam eden yol çalışmaları nedeniyle Zafer Köyü’ne gidemeyen Palandöken, Kumluca’da esnaf ziyareti yaptı. Esnafın yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade eden Palandöken, “Her gün farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalınıyor. Milletçe herkes üzülüyor ama elinden gelen bir şey yok. Bundan sonraki süreçte devletin maddi imkanları ölçüsünde ihtiyaçları karşılanacak. Pandemiyle birlikte gelen kapanmanın ardından bu yaralar da inşallah en kısa sürede sarılacak” dedi.
Bu haber 2021-08-24 10:23:54 eklenmiş ve 144 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Sel afetinden etkilenen illerden biri olan Bartın’ın önemli bir ziyaretçisi daha vardı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, selden zarar gören bölgeleri ziyaret etmek üzere Bartın’a geldi.

Sinop ve Kastamonu ardından son olarak Bartın’a gelen Palandöken’i Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe başta olmak üzere Bartın’daki meslek odası başkanları karşıladı.

Bendevi Başkan, bu noktada yaptığı kısa açıklamada “Pandemi süreci bütün esnafı perişan etti. İnşallah yaraların sarıldığı, işlerin tekrar iyi gittiği günlerde tekrar birlikte oluruz” mesajı verdi.

 

Yol çalışması nedeniyle afet bölgesi Zafer Köyü’ne gidemedi

 

Kent girişinde karşılanan Palandöken ve beraberindeki esnaf odası başkanları heyeti Bartın’da selden en çok zarar gören Zafer Köyü’ne doğru hareket etti.

Kumluca’dan hareket eden heyet, Değirmenyanı’ndaki asfalt çalışması nedeniyle 10-15 dakika kadar bekletildi. Devam eden çalışmalar nedeniyle heyet Kumluca’ya bunun üzerine geri döndü. TESK Genel Başkanı Palandöken ve Bartın Esnaf Odası Başkanları Kumluca’da esnaf ziyareti yaparken Zafer Köyü’nden tepkiler yükseldi.

Sosyal medyada “Zafer Birlik” hesabından yapılan “TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken ve heyeti beldemiz Kumluca’yı ziyaret etmişler. Fotoğraf çekip canlı yayın yapmışlar. Ama sel afetinin yaşandığı adresi şaşırmışlar. Selden etkilenen esnafı ziyaret etmişler. Bizler ise selden etkilenen esnaf ve köy olarak bizi de ziyaret edip dertlerimizi ve dileklerimizi iletmek isterdik. Maalesef gelmediler veya getirilmediler. Kırgın ve üzgünüz. Köyümüzde yaşanan sel afetinden dolayı yardıma ve geçmiş olsun ziyaretine gelen tüm siyaset camiası ve STK’lara teşekkür ederiz. Acılar paylaştıkça azalıyor” paylaşımı dikkat çekti.

Palandöken, Kumluca’da çarşı esnafının bir kısmını ziyaret etti, hal hatır sordu. Hisar Köyü Hacıkadıoğlu Mahallesi’nden bir vatandaş, köydeki su sorunundan dert yanarak muhtarı şikayet etti. Kumluca Birlik minibüsçüleri adına konuşan bir şoför esnafı da, okul servislerindeki ücretlerinin çok düşük olduğunu dile getirdi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kumluca ziyaretinin sonunda bir kahvehanede oturarak kısa bir açıklama yaptı.

 

“Bu yaralar da inşallah en kısa sürede sarılacak”

 

Esnafın yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade eden Palandöken, “Yaşanan sel felaketi nedeniyle Bartın’a ziyaret gerçekleştirdik. Kastamonu ve Sinop’a göre Bartın’da durum daha az, diğer bölgelerde daha felaket bir durum var. Ama başkanlarımla beraber Bartın’daki durumla ilgili de bilgi alalım dedik. Memleketin dört bir yanında sorun var. Sorunların en büyüğü de yangınlar, can kayıpları ve zayiat çok fazla. Devletimiz hasar tespitleri yapıyor. Sorunların tespiti ve çözümleriyle ilgili ilgili Bakanlıklarımızla olay yerindeydik. Bu ziyaretler de milletimize moral oluyor. Giden canlar geri gelmiyor ama maddi kayıplar devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu ülkede bir birliktelik var, vatandaşın birbirine imece usulü yardımı var. Hem maddi hem manevi millet birbirine kenetleniyor. Her gün farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalınıyor. Milletçe herkes üzülüyor ama elinden gelen bir şey yok. Bundan sonraki süreçte devletin maddi imkanları ölçüsünde ihtiyaçları karşılanacak. Vergi borçları ötelendi, kredileri ötelendi, birçok düzenlemeyle de esnafın yarası sarılmaya gayret ediliyor. Pandemiyle birlikte gelen kapanmanın ardından bu yaralar da inşallah en kısa sürede sarılacak” diye konuştu.

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Bartın ve Amasra’ya geçti. Palandöken, Amasra’da da tarihi Çekiciler Çarşısı esnafını ziyaret etti.

 

ETİKETLER : Bartın TESK Başkanı Bendevi Palandöken
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›