Çalışmaların hızla devam edilmesi kararlaştırıldı

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen İl Afet Koordinasyon Toplantısı’nda köylerde yaşanan sel afeti sonrası oluşan altyapı ve üst yapı ile vatandaşlara ait hasarların ve zararların telafi edilmesi için gelinen son duruma ilişkin çalışmalar değerlendirilirken afet öncesi normal hayata geçilmesi için gerekli çalışmalara hızla devam edilmesi kararlaştırıldı.
Bu haber 2021-08-20 16:08:19 eklenmiş ve 335 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın İl Afet Koordinasyon Toplantısı, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 15 Temmuz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere ilgili kurum ve birim müdürleri katıldı.

İlimiz Ulus ilçesine bağlı beldeler ve köylerde yaşanan sel afeti sonrası oluşan altyapı ve üst yapı ile vatandaşlara ait hasarların ve zararların telafi edilmesi için gelinen son duruma ilişkin çalışmalar değerlendirildiği toplantıda yapılan değerlendirmede kurumların Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında eş güdüm içerisinde çalıştığı gözlemlendi.

Bununla birlikte İlimizde yaşanan sel afetinin etkilerini giderme noktasında kurumların kabiliyet ve yetenekleri gözden geçirilirken ayrıca afet öncesi normal hayata geçilmesi için gerekli çalışmaların hızla devam edilmesi kararlaştırıldı.

Sel felaketi nedeniyle Kumluca ve Abdipaşa beldelerinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Belediye Başkanı Cemal Akın da Bartın Belediyesi tarafından afet bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantı sonrası yaptığı açıklamasında Akın; “Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Toplantısı’na katıldım. Abdipaşa beldemize bağlı Yenihan ve Derecik Mahalleleri ile Kumluca beldemiz Zafer ve Akörensöküler Köylerinde meydana gelen sel felaketi dolayısıyla gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdik. Sel felaketinin ilk saatlerinden itibaren Bartın Belediyesi olarak afet bölgesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilgili bilgiler verdim. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Afet Koordinasyon Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›