“Felaketin yaralarını sarmaya devam ediyoruz”

Bartın Belediyesi bünyesinde 67 kişiden oluşan ekip, afet bölgesinde çalışmaya devam ederken selin izlerini silmek ve hayatı yeniden normale döndürebilmek için mücadele veriyor. Bölgede çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Çalışmalarımız hayatı normalleştirene kadar devam edecek. Afetzede vatandaşlarımıza bu zorlu süreçte sabırlar diliyoruz. Devletimizin tüm kurumları, STK’lar ve gönüllülerin destekleri ile inşallah bu zorlu süreci hep birlikte el ele, dayanışma içinde atlatacağız. Bartın Belediyesi olarak halkımızın sağlığı, mutluluğu ve huzuru için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.”
Bu haber 2021-08-17 09:45:31 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden oluşan 67 kişilik ekiple afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren Bartın Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını temin etmeye, yaraları süratle sarmaya devam ediyor.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla 5 kepçe, 1 ekskavatör, 1 kuka, 3 kamyon, 1 arazöz, 2 hizmet minibüsü, 1 itfaiye aracı, 2 kavşak suyu tankeri, 2 ilaçlama aracı, 2 motopomp ve 67 kişilik personel seferber edilirken, selin sürüklediği hafriyatın kaldırılma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara tankerlerle içme-kullanma suyu ve gıda kolisi ulaştırılıyor.

 

Ayrıca bölgede oluşabilecek haşere ve mikroplaşmanın da önüne geçebilmek amacıyla Bartın Belediyesi ekipleri ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

“Felaketin yaralarını sarmaya devam ediyoruz”

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner ve Vali Yardımcımız Sayın Abdullah Akdaş’ın koordinesinde diğer kurum ve kuruluşlarımız ile ilimizde yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Sel afeti yaşanan bölgemizde afetzede vatandaşlarımızın su sıkıntısı çekmemesi için Belediyemizin tankerleri ile bölgeye içme ve kullanma suyu ulaştırıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ilaçlama ekiplerimiz tarafından da sel alan haneler ve çevrelerinde oluşabilecek haşere ve mikroba karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına Yenihan ve Derecik Mahalleleri ile Zafer Köyünde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız için gıda yardımında bulunduk. Ayrıca evindeki eşyaları sel sularına kapılan vatandaşlarımız için de Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezimiz aracılığıyla Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, çekyat, halı, koltuk takımı, vitrin, televizyon ünitesi, sehpa, yatak ve dolap göndererek Bartın Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Akdaş koordinatörlüğüne teslim ettik.

 

“Çalışmalarımız hayatı normalleştirene kadar devam edecek”

 

Bartın Belediyesi olarak afet bölgelerinde ekipmanlarımızın yanı sıra 67 personel ekibimizle çalışıyoruz. İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere Fen İşleri, Su İşleri, Veteriner İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarımız hayatı normalleştirene kadar devam edecek. Afetzede vatandaşlarımıza bu zorlu süreçte sabırlar diliyoruz. Devletimizin tüm kurumları, STK’lar ve gönüllülerin destekleri ile inşallah bu zorlu süreci hep birlikte el ele, dayanışma içinde atlatacağız. Bartın Belediyesi olarak halkımızın sağlığı, mutluluğu ve huzuru için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Zafer Köyü sel afet sel felaketi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›