Enerji yatırımı için acele kamulaştırma!

Bartın Organize Sanayi Bölgesi Trafo Merkezi ile Akçalı Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattı güzergahına isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Bu haber 2018-10-12 10:25:20 eklenmiş ve 389 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ülke genelinde yürütülen çok sayıda proje için acele kamulaştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 11 Ekim Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanan sayıda farklı ilde sürdürülen projelerin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için kamulaştırma kararı verildi. 

Türkiye’nin önemli projelerinde kamulaştırmalar sürerken Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde bazı illerde yürütülen  önemli projeler için kamulaştırma kararları yayımlandı. 4 farklı ilde yürütülen projeler için acele kamulaştırmalar başlatıldı. Resmi Gazete ile duyurulan acele kamulaştırma kararına göre; Bartın başta olmak üzere Manisa, Ankara ve Şanlıurfa illerinde sürdürülen veya yapımı planlanan önemli projeler için kamulaştırmaların başladığı kaydedildi. 

Bartın Organize Sanayi Bölgesi TM (Akçalı DM) Enerji Nakil Hattı ve Ankara Polis Okulu Kalaba TM-Kozayağı Enerji Nakil Hattı projelerinin yapımı amacıyla, söz konusu illerin sınırları içinde yer alan ve hatların güzergahına isabet eden taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Bartın için verilen kararda “Bartın İli hudutları dahilinde yer alan Bartın OSB TM (Akçalı DM) Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla söz konusu güzergaha isabet eden taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkın kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kanulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.

 

“Sanayici için yatırıma devam”

 

“Bartın’da sanayicimize daha fazla enerji vermek için yatırıma devam ediyoruz.” diyerek müjdeli haberi veren AK Parti Bartıın Milletvekili Yılmaz Tunç da “Bartın Organize Sanayi Bölgesi Trafo Merkezi ile Akçalı Dağıtım Merkezi Enerji Nakil Hattı güzergahına isabet eden taşınmazların acele kamulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’nin 11.10.2018 tarihli sayısında yayımlandı. Sözkonusu 9 kilomatre uzunluğundaki hatta direk yerleri için 1630 metrekare istimlak alanı, hat emniyet sahası için 109.436 metrekare irtifak alanı için acele kamulaştırma yapılacak.” dedi.

 

ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›