Kızılelma ve Akbaba köyleri su sorununa çözüm bekliyor

CHP Bartın Merkez ilçe Başkanı Nazif Çomak, Kızılelma ve Arıönü köylerinde bir süredir yaşanan su sorununa değinirken, “Önümüzdeki bayramda bu iki köyün nüfusunun yaklaşık 2 ila 3 bin olması beklenmekte. Bu nedenle teknik arızanın biran önce giderilip köylerin su sorununun çözülebilmesi için kuyunun devreye girmesi gerekiyor. Ancak bölgede su sorununa karşı ihmalkârlık yapılarak bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalınmaktadır” dedi. Çomak, sorunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Bu haber 2021-06-29 10:18:10 eklenmiş ve 116 kez görüntülenmiştir.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, geçtiğimiz Cumartesi günü, İl Genel Meclisi Üyemiz Abdullah Kaleli ve Merkez İlçe Sekreterimiz Mehmet Yıldırmak ile birlikte Kızılelma ve Akbaba Köylerinde yaşanan su sıkıntısını incelemek üzere köylere ziyarette bulundu.

Sondaj yapılmasına rağmen sondaj sonrası çalışmalar teknik aksaklıklar nedeniyle kuyu devreye alınamadığından (motor yanmaları, kablo arızaları vb.) Kızılelma ve Akbaba köylerinde su sıkıntısının devam etmekte olduğunu tespit eden CHP heyeti, temaslarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Edinilen bilgilere göre 60 bin TL’lik bir elektrik kablosuna ihtiyaç var. 26 Nisan'da Akbaba ve Kızılelma'daki abonelikler devredilmesine rağmen Arıönü'ndeki sondaj kuyusu için müteahhit firmanın taahhüdünü zamanında yerine getirmediğini gördük.

“Bayram öncesi devreye girmeli”

Önümüzdeki bayramda bu iki köyün nüfusunun yaklaşık 2 ila 3 bin olması beklenmekte. Bu nedenle teknik arızanın biran önce giderilip köylerin su sorununun çözülebilmesi için kuyunun devreye girmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak Kızılelma Muhtarı Atakan Uçman, Akbaba Köyü Muhtarı Eyüp Dağlı ile görüşmeler gerçekleştirdik. Esnaf ve kahve ziyaretleri yaparak güncel konular ve köy sorunları ile ilgili hemşehrililerimiz ile biraraya geldik. 2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılması hedeflenmiştir.

“Kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmeli”

Temel amacı; kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınmayan köylerin ve bağlılarının, içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkân ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesidir.

“İhmalkârlıkla sessiz kalınıyor”

 

Ancak, görüyoruz ki bölgede su sorununa karşı ihmalkârlık yapılarak bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalınmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, su sorunuyla ilgili gerekli çözümlerin KÖYDES yetkilileri tarafından biran önce çözüme kavuşturulması için konunun takipçisi olacağız.”

ETİKETLER : Bartın CHP Kızılelma Akbaba Köyü susuzluk
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›