Başkan Akın, yeniden seçildi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliğine tekrar seçildi. “Bugün İstanbul’da yapılan toplantı ile gerçekleştirilen seçimlerde encümen üyesi olarak görevimize devam etmemiz için bize desteğini sürdüren birlik üyelerine teşekkür ediyorum” diyen Başkan Akın, ayrıca “Pandemi Koşullarında Koruma ve Müzeler” başlıklı toplantıda da sunulan görüşler doğrultusunda değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.
Bu haber 2021-06-29 10:17:04 eklenmiş ve 147 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tarihi Kentler Birliği 2021 yılı Meclis Olağan 1. Toplantısı, arasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da bulunduğu Türkiye’nin farklı şehirlerinden belediye başkanlarının ve Meclis üyelerinin katılımıyla İstanbul Pendik’te gerçekleştirildi.

Meclis çalışmaları sonrası ’Müze Özendirme Yarışması Ödülleri’ sahipleriyle buluştu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis üyeleri tarafından gündem maddelerine yönelik oylama yapıldı.

Oylamanın ardından ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Kibele Eren “Küresel Salgın Döneminde Müzecilikte Yeni Yaklaşımlar ve ÇEKÜL Akademi Müze Eğitimleri” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra ÇEKÜL Vakfı Anadolu Araştırmaları Koordinatörü Ahmet Onur Altun “Pandemi Koşullarında TKB Müze Özendirme Yarışmasına Bakış” adlı çalışmasını Meclis ile paylaştı.

Sunumlar sonrasında bir değerlendirme konuşması yapan TKB Genel Sekreteri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan tarihi kentlerin ve müzelerin önemine değindi.

 

455 Belediye Başkanı oy kullandı

 

Toplantıda Birlik Başkanı, Meclis Başkanlık Divan üyeleri, Birlik Encümen üyeleri ve Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı. Tarihi Kentler Birliğine üye Belediye Başkanlarının oy kullandığı seçimde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör oy birliği ile başkan seçilirken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Encümen Üyeliği’ne yeniden seçildi.

455 belediyenin üye olduğu Türkiye Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği'ne Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan seçildi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı olan ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör’ün kapanış konuşmasının ardından ise Müze Özendirme Yarışması jüri Başkanı Ahmet Erdönmez’in sunuşuyla ödül töreni yapıldı.

 

Güngör: “Şehir müzesi temasını çok önemsiyorum”

 

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör toplantının ardından, “Tarihi Kentler Birliği Mayıs Olağan Genel Kurulu’nu yaptık. Bu görevi yeniden 3 yıllığına üstlendik. Tarihi Kentler Birliği önemli bir aile. Çünkü her şehrimizin kendine özgü tarihi ve kültürel mirası var. Bunları korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için hepimiz gayret ediyoruz. Bizim şehirleri korumak, yaşatmak gibi çok önemli bir misyonumuz var. Bugün de şehirlerimize şehir müzeleriyle ilgili ödüller verdik. Ben şehir müzesi temasını çok önemsiyorum. Her bir şehrimizin kronolojik sıraya göre bir şehir müzesi olması lazım. Bunları oluşturarak şehirlerimizin hafızalarını yaşatmamız lazım. Diyoruz ki insan şehir, şehir insanı oluşturur. Biz bunu gerçekleştirmek üzere gayret ediyoruz. Umarım bu bilinç içerisinde belediyelerimiz şehirleri daha ileriye götürecek. Başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve ödül alan şehirlerimize başarılar diliyor ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Akın, teşekkür etti

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da, “Pandemi Koşullarında Koruma ve Müzeler” başlıklı toplantıda sunulan görüşler doğrultusunda deneyim ve fikirlerini Meclis üyeleriyle paylaştığını belirtirken “İstanbul’da yapılan toplantı ile gerçekleştirilen seçimlerde encümen üyesi olarak görevimize devam etmemiz için bize desteğini sürdüren Birlik üyelerine teşekkür ediyorum. Tarihi Kentler Birliği, 3 bin yıllık köklü bir tarihe sahip olan ve bu tarihiyle birçok değeri bünyesinde barındıran Bartın’ımız için çok önemlidir. Geldiğimiz bu noktada, değerli halkımızın Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi olarak ta Bartın’ımız için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğimizi bilmesini istiyor, birliğin 1.Olağan Toplantısı’nın ve Encümen Üyeliği’mizin memleketimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Tarihi Kentler Birliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›