DİTAP ile üretici ve alıcı aracısız buluşuyor!

İlimiz tarımında sözleşmeli tarım modelini yerleştirmeye, üretilen ürünleri ilimiz gıda işletmelerinde işlemeye ve markalaşmaya, coğrafi işaretli ürün olarak tescillerine yönelik çalışmalara hız vereceklerini belirtirken Bartın'da üretenin de tüketenin de yüzünün gülmeye devam edeceği proje çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, (DİTAP) sayesinde Bartınlı üreticiler de ürünlerini DİTAP üzerinden pazarlamaya başladığını söyledi.
Bu haber 2021-06-24 09:37:06 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Tohumdan çatala özveri ile çaba sarf eden üreticilerin üretmiş oldukları ürünlerinin pazarlanmasında önemli bir organizasyon olan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde Bartınlı üreticiler de ürünlerini DİTAP üzerinden pazarlamaya başladı.

 

Bartınlı genç çiftçilerden Cengiz Özdemir, Genç Çiftçi Projesi'nden desteklenerek kurmuş olduğu İstiridye Mantarı üretim tesisinde ürettiği ürünlerini DİTAP üzerinden talep eden Marketim Bartın Mağazalarında satmaya başladı.

 

İlk satışa katılan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder; “Covit-19 ile mücadelede Sayın Valimiz himayelerinde ‘Tarım Pandemi Yönetim Planını’ başarıyla uygulayarak salgın dönemini başarıyla atlattık. Temel gıda maddeleri başta olmak üzere yaş sebze ve meyveden, kırmızı-beyaz etten çiğ süte, yumurtadan, bala ve kültür mantarına erişimi kesintisiz bir biçimde sağlayan üreticilerimizi bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyoruz. Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ile tarımsal üretimde arz ve talebi sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde buluşturmaya gayret ediyoruz. İlimiz tarımında sözleşmeli tarım modelini yerleştirmeye, ürettiğimiz ürünlerimizi ilimiz gıda işletmelerimizde işlemeye ve markalaşmaya, coğrafi işaretli ürün olarak tescillerine yönelik çalışmalarımıza hız vereceğimizi, Bartın'da üretenin de tüketenin de yüzünün gülmeye devam edeceği proje çalışmalarımıza devam edeceğimizi de buradan müjdelemek isterim. Üreticilerimize bugünün sevinci ve heyecanı içerisinde bol mahsul ve bereketli kazançlar dilerim” dedi.

 

Dijital Tarım Pazarı nedir?

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Çiftçilerin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünler, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile artık bu online platform üzerinden buluşuyor.

Tarım Arazileri Kiralama Modülü ile tarım arazisini kiraya vermek isteyenler ile üretim yapmak için tarım arazisi kiralamak isteyenler de platform üzerinden buluşabiliyor.

DİTAP ile hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanıyor.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Dijital Tarım Pazarı DİTAP Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder Genç Çiftçi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›