Bartın, fındıkta kabuğunu kırıyor!

Bartın Fındığının kalite ve verimliliğini artırmaya yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün finansman desteğinde Bartın Valiliği himayelerinde Bartın İlinde 74 Tarımsal Proje vizyonuyla uyumlu olarak 4 yıl süreyle uygulamalarına başlanan ‘Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor’ Projesinin meyvelerini vermeye başladığını kaydeden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ayrıca üretilen fındığı kümelenmeyi sağlayıcı düzeyde yerinde işlemeye yönelik olarak hizmet verecek ürün işleme tesisi fabrika yatırımlarını ilimize kazandırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
Bu haber 2021-06-22 09:30:29 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Fındıkta verim artışına yönelik yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Üretilen fındığı kümelenmeyi sağlayıcı düzeyde yerinde işlemeye yönelik olarak hizmet verecek ürün işleme tesisi fabrika yatırımlarını ilimize kazandırma çalışmalarına devam ettiklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, potansiyel tüm yatırımcıları Bartın’a davet etti.

 

Bartınlı fındık üreticilerine bol mahsul ve bereketli kazançlar dileyen Milletvekili Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bartın Fındığının kalite ve verimliliğini artırmaya yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün finansman desteğinde Bartın Valiliği himayelerinde Bartın İlinde 74 Tarımsal Proje vizyonuyla uyumlu olarak 4 yıl süreyle uygulamalarına başlanan ‘Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor’ Projesi meyvelerini şimdiden vermeye başladı. Bartın'daki yıllık ortalama 6 bin ton olan fındık üretimini 10 bin tona yükseltmek üzere; tekniğine uygun budama, filiz alma, toprak numunesi alımı ve analize dayalı gübreleme, her bahçeye özel besleme ve zirai mücadele programı, sıfır atık prensibiyle tüm atıkları doğal gübreye dönüştürerek organik madde düzeylerini yükseltici uygulamalarla, 25 köy muhtarlıklarına teslim edilen nem ölçer ve iki köyümüzde kurulacak kurutma tesisiyle ürün kayıplarının ve pazarlamada yaşanan sıkıntıların da önüne geçilecek. Ayrıca zirai don ve tarımsal kuraklığa dayanıklı üstün verimli çeşitlerle yeni bahçe tesislerinde devam çalışmalar bütün il sathını yayılacak. TMO Alım merkezini üreticilerimizin tamamının rahatlıkla ulaşabileceği konforlu bir mekanda konumlandırarak başlattığımız çalışmalarımızdan da olumlu geri dönüşler aldık. Ayrıca üretilen fındığı kümelenmeyi sağlayıcı düzeyde yerinde işlemeye yönelik olarak hizmet verecek ürün işleme tesisi fabrika yatırımlarını ilimize kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle potansiyel tüm yatırımcıları ilimize davet ediyoruz. Bartınlı fındık üreticilerimize bol mahsul ve bereketli kazançlar dilerim” dedi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın fındığı fındık üretici Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›