“Kirazlıköprü Barajı Sulaması” işi için sözleşme imzalandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, tamamlandığında 31 bin dekarlık tarım arazisinin sulamaya açılacağı “Kirazlıköprü Barajı Sulaması” işinin sözleşmesinin imzalandığını müjdeledi.
Bu haber 2021-06-10 12:29:33 eklenmiş ve 199 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bartın iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

Bartın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. DSİ Genel Müdürü Yıldız da, bu kapsamda Bartın’ın hasretle beklediği Kirazlıköprü Barajı Sulaması işinin sözleşmesinin imzalandığını müjdeledi. Yıldız, “Projenin tamamlanması ile birlikte toplamda 31 bin dekar tarım alanı sulamaya açılacak” dedi.

 

Projenin Bartın iline hayırlı olmasını dileyen Yıldız, konuya ilişkin şunları söyledi:

“DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltiyor. Proje kapsamında 147 bin 861.40 metre boru hattı ve şebekesi yapılacak ve projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 41 milyon 856 bin 719 Türk Lirası katkı sağlanacaktır.”

ETİKETLER : Bartın Devlet Su İşleri DSİ Kirazlıköprü Barajı sulama sözleşme
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›