“Şoför esnafı ayakta durmakta zorlanıyor”

1 Haziran itibariyle geçilen kademeli normalleşme sürecindeki yeni dönemi değerlendiren Bartın Şoförler Cemiyeti Başkanı Sinan Amasralı, açıklanan yeni desteklerin büyük sıkıntı içinde olan esnaf ve sanatkarlar için olumlu bir karar olduğunu belirtirken, pandemi döneminde kazançları büyük ölçüde düşen ve bu nedenle büyük borç içinde olan şoför esnafına da mutlaka katkı yapılması gerektiğini söyledi. Amasralı, şoför esnafına ticari akaryakıt ve nakdi destek verilmesini istedi.
Bu haber 2021-06-08 12:50:55 eklenmiş ve 127 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

 

Hükümetin pandemi ile mücadelenin yeni döneminde esnaf ve sanatkarlara sağladığı son destek ve hibelerin başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere Covid-19 pandemisi nedeniyle işyerleri kapanan ve iş yapamaz duruma gelen 2 milyonu aşkın esnaf ve onların çalışanları açısından olumlu olduğunu ifade eden Amasralı, “Bu karar ile esnafımızın işyerleri açılacak ekonomide canlanma ile birlikte rahatlama olacak. En önemlisi işsiz kalan binlerce kişi yeniden işine ve aşına kavuşmanın sevincini yaşayacak. Yani ülke genelinde 84 milyon insanımız ve tüm kesimler rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

 

Ulaşımda maliyetler ikiye katlandı

 

Bu kararlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Amasralı, yarı kapasite ile çalışmaya devam eden ulaşım sektörünün sorunlarına da değindi. Maliyetlerinin bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttığını vurgulayan Amasralı, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımızın yüzde 50 kapasite ile çalıştığında kazancı daha fazla düşüyor, maliyetleri karşılamakta zorlanıyor. Başta ticari akaryakıt olmak üzere ulaşım sektörü muhakkak özel olarak desteklenmeli” dedi.

Amasralı, ulaşım sektöründe bir yolcunun bile önemli olduğunu belirtirken şunları söyledi:
“Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları bir dolu bir boş olacak şekilde, ayakta yolcu kabul etmeden yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu kabul edecek. Zaten çok uzun zamandır bu kurala riayet eden, etmeye çalışan şoför esnafımız için bir yolcunun bile önemi büyükken doğrudan yarı kapasite ile çalışması artık zorluyor. Gittiği mesafe aynı, yaktığı yakıt aynı, çalışan şoför sayısı aynı olduğu için bu kesimimiz artık ayakta kalmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana lastik, sigorta fiyatları, araçların bakım masrafları, mazot parası ve daha birçok kalemde maliyetlerin tamamında artış oldu. Şoför esnafımız başta ticari yakıt desteği olmak üzere nakit desteği gibi takviyeler ile ayrı olarak desteklenmeli. Pandeminin başından bu yana bir gün bile evde durmayan, sürekli yolcu taşıyan, tüm gün direksiyon sallayan şoför emekçilerimizin bu desteğe çok uzun zamandır ihtiyacı var.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı şoför esnafı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›