LGS ve muhtarlık seçimleri için yeni kararlar

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran Pazar günü (yarın) gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile Bartın Merkez; Kırtepe Mahallesi, Esbey Köyü, Ellibaş Köyü, Çeştepe Köyü, Sipahiler Köyü ve Ulus İlçesi Şirinler Köyü’nde yapılacak muhtarlık seçimleri dolayısıyla yeni kararlar aldı.
Bu haber 2021-06-03 16:28:41 eklenmiş ve 222 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner Başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplanarak; birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yeni  kararlar aldı.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.06.2021 tarih ve 24 nolu Kararının 1. Maddesi ile “ İlimiz genelinde Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’dan başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’da tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına” karar verilmişti.

 

Seçmenler muaf tutulacak

 

İçişleri Bakanlığının 02.06.2021 tarih ve 9070 sayılı Genelgesi ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 01.06.2021 tarih ve 133681 sayılı yazıları doğrultusunda ülke genelindeki bazı ilçe, belde, köy/mahallelerde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri ile ilgili olarak İlimizde de Bartın Merkez; Kırtepe Mahallesi, Esbey Köyü, Ellibaş Köyü, Çeştepe Köyü, Sipahiler Köyü ve Ulus İlçesi Şirinler Köyü’nde muhtarlık seçimleri yapılacağından; Seçimlerde görev alacak kişilerin seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz etmeleri, oy kullanacak seçmenlerin ise seçmen kâğıtlarını ibraz etmeleri, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergâh ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla seçimlerde görev alacak kişiler ile bu yerlerdeki seçmenler 6 Haziran 2021 Pazar günü (yarın) sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

Nüfus Müdürlüğü açık olacak

 

İçişleri Bakanlığı’nın 02.06.2021 tarih ve 9069 sayılı Genelgesi ve Milli Eğitim Bakanlığının 01.06.2021 tarih ve 25835398 sayılı yazıları gereğince, ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de 6 Haziran 2021 Pazar günü 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceğinden; sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında; 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak.

 

Sefer sayıları arttırılacak

 

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları, refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbirler Belediyelerce alınacak.

 

Öğrenciler ve refakatçileri de muaf

 

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü (yarın) ; sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

Kırtasiyeler açık olacak

 

6 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

 

Okul çevrelerinde devriye atılacak

 

Valilik ve Kaymakamlıklar koordinesinde, sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirlerin milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla birlikte alınmasına, kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetlerinin yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye neden olacak diğer faaliyetlerde bulunulması önlenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığının arttırılması amacıyla gerekli duyurular belediye başkanlıklarınca yapılacak.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi LGS pandemi koronavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›