Açıkgöz’ün projesi 81 ilde uygulanacak

Kamu Hastaneleri Birliği döneminde Bartın’da Genel Sekreter olarak Bartın Devlet Hastanesi’nin fiziki şartlarının yanı sıra verilen hizmet kalitesinin arttırılması konusunda başarılı çalışmalara imza atan Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, yine önemli bir proje ile adından bahsettiriyor. Çünkü Sağlık Bakanlığı, Aydın’ı Alman Biontech açısının Aile Hekimliği birimlerinde de yapılabilmesi için pilot il olarak belirledi.
Bu haber 2021-05-31 13:18:51 eklenmiş ve 120 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’a 5,5 yıl başarıyla hizmet verdi

 

Dr. Osman Açıkgöz, Kasım 2012’de Bartın’a Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri olarak atanmış ve Karaman Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak atamasının yapıldığı Mart 2018’e kadar yaklaşık 5.5 yıl boyunca ilimizde sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması için yoğun bir çaba içinde oldu. Bartın’daki yöneticiliği boyunca hayata geçirdiği projeler ve yönetim anlayışı ile Bartın Devlet Hastanesi çalışanlarının yanı sıra buradan hizmet alan Bartınlıların da takdirini kazanan Dr. Açıkgöz, Temmuz 2019’da da Aydın’a İl Sağlık Müdürü olarak görevlendirildi.

 

Aydın pilot il oldu

 

Dr. Açıkgöz, bugünlerde yine önemli bir proje ile isminden sıkça bahsettiriyor. Çünkü Sağlık Bakanlığı, saklama koşullarının zorluğu nedeniyle şu an için sadece Hastanelerde yapılmasına olanak sağlanan, Koronavirüs pandemisi ile mücadeledeki en önemli silahlardan biri olan Alman Biontech aşısının Aile Hekimliği birimlerinde de yapılabilmesi için Aydın’ı pilot il olarak belirledi.

 

Açıkgöz: “Bağışıklama çalışmalarını arttıracak”

 

Yürütülecek pilot uygulama ile ilgili olarak gazetemize bilgiler veren Dr. Açıkgöz, ilk etapta A ve B grubu olan aile sağlığı merkezlerinde gerekli altyapının gözden geçirileceğini, ardından da Haziran ayı itibariyle Biontech aşısının aile sağlığı merkezlerinde yapılmasına başlanacağını söyledi. Aydın’ın Biontech aşılarının saklama koşulları arasında bulunan eksi 86 dereceyi sağlayabilecek altyapıya sahip olduğunu belirten Açıkgöz, Aydın’da Haziran ayından itibaren başlayacak olan çalışma sayesinde 33 aile sağlığı merkezi ve 178 aile hekimliği biriminde Biontech aşılarının vatandaşlara sorunsuz bir şekilde uygulayacaklarını şu sözlerle anlattı:

“Aydın ilimizde Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un liderliğinde ve eşgüdümünde, son derece dinamik ve etkin bir kurumlararası huzur iklimi mevcut. Sağlık Bakanlığımızın Aydın ilimizin bu kapsamda aşılama çalışmalarının önemli bir ayağı olan aile sağlığı merkezlerinde Biontech aşısı yapılması için pilot il olarak belirlemiş olması son derece onur verici bir lütuf. Aydın ilimiz aynı zamanda turizm kenti olması hasebiyle de aile sağlığı merkezlerinde de mRNA aşılarını yapabilmemiz ilimizi Covid-19 bağışıklama çalışmalarını önemli ölçüde arttıracaktır.

 

“Gerekli ekipman ve araçlara sahibiz”

 

Pilot uygulama sayesinde aşılamadaki hızımız artacak. Eksi 86 derece soğutucu ünitelere sahibiz. Buna ek olarak aşıların transferleri konusunda da sorun yaşanmayacak. Çünkü Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu aşıları taşıyacak özel araç ve ekipmanlara da sahibiz.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak gerek birinci basamak, gerek 2 ve 3. basamak, gerekse de Acil Sağlık Hizmetleri olarak sahadaki tüm gücümüz ve motivasyonumuzla hemşirelerimize en kaliteli sağlık hizmetini sunmak için gece gündüz sahada olacağız.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz Biontech aşı koronavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›