Mobilya imalatı sektörüne yönelik sorunlar görüşüldü

İlimizde faaliyet gösteren mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatı sektörünün sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin görüşüldüğü Mobilya-Ağaç ve Orman Ürünleri İmalatı Sektörüne yönelik KÜSİ Alt Toplantısı’nda konuşan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatının ekonomik kalkınma için özellikle kırsal istihdam açısından önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti.
Bu haber 2021-05-25 11:06:21 eklenmiş ve 214 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında İlimizde faaliyet gösteren Mobilya-Ağaç ve Orman Ürünleri İmalatı Sektörüne yönelik KÜSİ Alt Toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda çevrimiçi zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, ilimizde faaliyet gösteren mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatı sektörünün sorunlarına yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıya Bartın Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, BAKKA Bartın Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Bartın TSO Genel Sekreteri Ahmet İncekara, Akademik Danışman Bayram Dündar ilgili kurum yetkilileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “Mobilya-ağaç ve orman ürünleri imalatı ekonomik kalkınma için özellikle kırsal istihdam açısından önemli bir sektördür. Ülkemizdeki ormanların ürün bakımından zenginliğini düşünecek olursak çeşitliliğin çokluğu kırsalda yaşayan birçok insana ve evlerinde oturan kadınlarımıza ekmek kapısı olmuştur. Orman ürünlerinde olduğu gibi ülkemiz aromatik ve tıbbi bitkiler bakımından en zengin ülkelerden biridir. Türkiye’de orman ürünlerinin yanı sıra tıbbi ve aromatik bitkilerin ihracatından önemli miktarda gelir sağlamaktadır. Ormana dayalı sektörler dünya piyasalarında ticaret hacimleri bakımından oldukça fazla olan sektörlerdir. Bu tür işletmeler üretimde önemli bir rol oynamaktadır. Sektörümüzün sorunlarına yönelik yapılacak iyileştirmeler ülkemizi ekonomik açıdan daha da güçlendirecektir” dedi.

Katılımcıların sektörlerine ait durum değerlendirmesi ve öneri sunmalarının ardından toplantı sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Halil Balık Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) mobilya imalat
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›