Esnaf, faizsiz erteleme istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan pandemiden etkilenen esnafa bir seferliğe mahsus olmak kaydıyla verilecek hibe desteklerini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sinan Amasralı, bu desteklerin tek başına yeterli olmadığını birtakım ek düzenlemelerle esnafın yarınlara umutla bakmasının sağlanması gerektiğini söyledi.
Bu haber 2021-05-21 13:10:59 eklenmiş ve 218 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Cumhurbaşkanı’nın müjde olarak açıkladığı 3 ila 5 bin TL’lik bir defaya mahsus olmak üzere verilecek olan hibe destekleri sevinçle karşılandı.

Yeni hibe destek paketini gazetemize değerlendiren Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sinan Amasralı, “Hibe destekleri günlük faturalarımızı ödememizde destek olacak. Ancak ödenemeyen kredi, vergi ve sosyal güvenlik borçları esnafımızı düşündürmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bu durumu bir kez daha değerlendirmesinin ve esnafın tüm borçların faizsiz ertelenmesi yönünde bir adım atılmasını sağlamasının çok daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanı’na teşekkür

 

Covid-19 sebebiyle son alınan tedbirler ve verilen desteklerin artırılması için görüşmelerde bulunmak üzere TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini anımsatan Amasralı, “Verilen desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen tüm kabine üyelerine esnaf ve sanatkârlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“Faizsiz erteleme şart”

 

Covid-19 pandemisinin başladığı Mart 2020’den bu yana tüm yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da esnaf ve sanatkarların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için atılan adımların büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Amasralı, şunları söyledi:

 

“Verilen tüm destekler için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ancak daha önceden alınan kredi borçları ile birlikte Sosyal Güvenlik ve vergi yapılandırmalarında gerekli ödemeler yapılamadığı için esnafımız bu konuda yeni bir adım atılmasını bekliyor. Bunun için de kredi, vergi ve sosyal güvenlik yapılandırmalarına ilişkin borçlar yeniden ve faizsiz olarak yapılandırılmalıdır.

Ayrıca lokanta, restoran, pazar yerleri, zincir marketlerin haksız rekabetinin önlenmesi ve yanı sıra yüzde 50 kapasite ile çalışan ulaştırma sektörüne KDV ve ÖTV’den arındırılmış ticari akaryakıt desteği yapılmalı. Taleplerimizin hükümet nezdinde karşılık bulması esnafımızın ayakta kalabilmesi ve içine düştüğü ekonomik dar boğazdan bir an önce kurtulabilmesi açısından hayati öneme sahip.”

ETİKETLER : Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı esnaf destek pandemi hibe kredi erteleme
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›