Dikkatsizlik mi tedbirsizlik mi?

Bartın’da fabrika ve işyerlerinde yaşanan iş kazalarının sonu gelmiyor. Bartın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki asayiş bültenlerinde iş kazaları ilk sırada yer alıyor.
Bu haber 2021-05-18 10:21:31 eklenmiş ve 225 kez görüntülenmiştir.

 

İş kazaları ilk sırada!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İş kazaları can almaya devam ederken Bartın’da da fabrika ve işyerlerinde yaşanan iş kazalarının sonu gelmiyor. 

 

Bartın Valiliği tarafından basınla paylaşılan Bartın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki asayiş bültenlerinde iş kazaları ilk sırada geliyor.

 

Meydana gelen iş kazaları, asayiş bültenine de yansırken akıllara “dikkatsizlik”  mi “tedbirsizlik” mi sorusunu getiriyor.

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından hazırlanan rapora göre; Türkiye genelinde Nisan ayında 249 yılın 4 ayında 735 işçi yaşamını yitirdi. Ölümlerin yüzde 53'ü Kovid-19, yüzde 12'si ezilme veya göçük, yüzde 9'u trafik veya servis kazası nedeniyle gerçekleşti. En çok kayıp yüzde 29 ile ticaret ve büro, yüzde 13 ile tarım ve orman, yüzde 11 ile inşaat ve yol alanında meydana geldi.

 

İş kazalarının illere göre dağılımına bakıldığında; İstanbul’da 39 ölüm, Kocaeli’de 15 ölüm, İzmir’de12 ölüm, Ankara’da 8 ölüm, Gaziantep, Hatay, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Tekirdağ ve Zonguldak’ta 7’şer ölüm; Adana ve Manisa’da 6’şar ölüm; Bursa, Osmaniye ve Şanlıurfa’da 5’er ölüm; Afyon, Aydın, Çanakkale, Eskişehir, Kayseri, Kütahya ve Sakarya’da 4’er ölüm, Adıyaman, Balıkesir, Bartın, Edirne, Elazığ, Erzincan, Isparta ve Karaman’da 3’er ölüm, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Giresun, Kahramanmaraş, Kilis, Muğla, Nevşehir, Siirt ve Sivas’ta 2’şer ölüm; meydana geldi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın İl Jandarma Komutanlığı iş kazası iş kazaları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›