Kelebekler ve Tırtıllar, İtfaiye Müdürlüğü’nü gezdi

Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Sınıfı’nın Kelebek ve Tırtılları, Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü gezerek itfaiyecilerden bilgiler aldı.
Bu haber 2018-10-08 10:28:13 eklenmiş ve 569 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Sınıfı Öğretmenleri Bingül Şahin ve Şengül Yelmer, Kelebekler ve Tırtılları’nı Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyarete götürdü.

Öğretmenleri gözetiminde İtfaiye Amirliği’ne giden ve orada itfaiye araçlarıyla itfaiye erlerini yerinde görerek bilgiler alan, itfaiye araç-gereçlerinin nasıl çalıştığını öğrenen miniklerin meraklı, dikkatli ve heyecanlı davranışları da gözden kaçmadı.

 

 

Büyük bir dikkatle dinlediler

Her hallerinden, keyifli ve eğitici bir etkinlik içinde oldukları gözlenen minikler, yangınlar, yangına müdahale ve yangın ekipmanları hakkında bilgiler veren itfaiyecilerin anlattıklarını büyük bir dikkatle dinlerken itfaiye erleri, öğrencilere acil yangın durumlarında aranması gereken ‘110 ALO İTFAİYE” hattı numarasını öğretirken hangi aracın hangi işe yaradığını, nasıl ihbar gelip yangına nasıl gittiklerini ve yangını nasıl söndürdüklerini anlattı.

Minik öğrencilere ayrıca itfaiye telefonunun gereksiz yere aranmaması gerektiği, itfaiye araçlarının yangına müdahale için yol çıktığında ona diğer araçların yol vermesi gerektiği de anlatıldı.

 

 

Boyama kitabı hediye ettiler

 

İtfaiye Müdürlüğü’nce görevli İtfaiyeciler gezinin sonunda Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Sınıfı öğrencilerine boyama kitabı hediye ederek teşekkür etti.

 

“Çocuklarımız için çok önemli”

 

Bu tür eğitici gezilerin yıl boyunca devam edeceğini belirten Uygulama Sınıfı Öğretmenlerinden Bingül Şahin, “Öğrencilerimizle birlikte Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bir gezi düzenledik. Burada öğrencilerimiz ilk ağızdan bilgiler aldılar, itfaiye araçlarına bindiler ve binanın her kısmı detaylıca inceleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz için farklı bir deneyim oldu. İtfaiyeci amcalarından bilgi aldılar. Tüm itfaiye çalışanlarına misafirperverliklerinden ve ikramlarından dolayı teşekkür ederiz. Kazanımları düşünüldüğünde bu tür etkinlikler çocuklar açısından en çok uygulanması gereken etkinlikler. Biz de yıl boyunca bu tür gezilerimize ve ziyaretlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Güzel ve eğitici bir ziyaret etkinliği gerçekleştiren minikler, itfaiye eğitmeni tarafından verilen hediyeleri alarak mutlu bir halde okullarına geri döndü.

ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›