Hedef: Üniversiteyi daha yukarılara taşımak!

2018-2019 Akademik Yılının büyük bir heyecanla başladığını belirten Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yeni akademik yılda da hedeflerinin yeni başarılara imza atarak Üniversite’yi daha yukarılara taşımak olduğunu söylerken “Genel olarak bizim yaklaşımımız sürekli iyileşme yaklaşımıdır. Bugünden dünden daha iyiyiz, yarın da bugünden daha iyi olma hedefindeyiz. Bu çerçeveden baktığımız zaman Üniversitemizin akademik performansını geçen yıllara nazaran daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz.” dedi.
Bu haber 2018-10-08 09:52:01 eklenmiş ve 313 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreni bugün saat 14.00’da Ağdacı Kampüsü’ndeki Konferans Salonu’nda yapılacak. Yeni akademik yılın ilk dersini de Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Nihat Berker verecek.

Yeni akademik yıl açılışı öncesinde EYBEY Medya ve Yayımcılık olarak kendisini ziyaret ettiğimiz Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sorularımızı yanıtlayarak 2018-2019 Akademik Yılı hedeflerini anlattı.

Yeni akademik yılda yeni başlangıçlara, yeni başarılara, yeni umutlara adım atmak istediklerini belirten Rektör Uzun, “Her yeni akademik yıl heyecanla başlar. Biz de bu anlamda oldukça heyecanlıyız. Yeni akademik yılımızın Üniversitemize, Bartın’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizle birlikte başarılı bir yıl daha diliyorum. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizle birlikte birçok başarıya imza attık. Bu yeni akademik yılda da yeni başlangıçlara, yeni başarılara, yeni umutlara adım atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Belli bir marka değerimiz var”

 

Bartın Üniversitesi’nin akademik performansını geçen yıllara nazaran daha üst seviyelere çıkarmak istediklerinin altını çizerek yeni hedeflerinden bahseden Rektör Uzun, Üniversite’nin başarılarından da söz ederek şunları söyledi:

“Öncelikle öğrencilerimizle birlikte Üniversitemizi bulunduğu konumdan daha da ileriye taşıma arzusundayız. Şuanda Üniversitemizin Türkiye’deki üniversiteler arasında tercih edilebilirlik anlamında belli bir marka değeri var. Bunu tercih edilen üniversiteler sıralamasında daha yukarılara taşımak hedefindeyiz. Genel olarak bizim yaklaşımımız sürekli iyileşme yaklaşımıdır. Bugünden dünden daha iyiyiz, yarın da bugünden daha iyi olma hedefindeyiz. Bu çerçeveden baktığımız zaman Üniversitemizin akademik performansını geçen yıllara nazaran daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Ürettiği yayınlar, aldığı patentler, ürettiği bilgi anlamında bu tür parametreler üzerinden üniversiteler sıralandırılıyor. Geçen sene akademik performansta Türkiye’de 108 devlet üniversitesi arasında 18.sıradaydı. Bu, 10 yıllık bir üniversite için oldukça büyük bir başarıdır. Bu anlamda akademik performansın en azından korunması ve sürdürülebilir bir iyileştirmeyle daha da ileriye taşımak hedefindeyiz.

 

“En büyük hedefimiz...”

 

Diğer anlamda üniversitelerimizi tercih edilebilirliğine göre de sıralamaları var bunlara da bakıyoruz. Fakülteler, bölümler ve üniversite düzeyinde bütün bu analizleri de yaptık. Bu yıl içerisinde yapacağımız çalışmalarla, fiziki ve teknik iyileştirmelerle, öğrencilere sunduğumuz imkanlarla ve bunları anlatarak, yaptıklarımızı da anlatarak tercih edilen üniversiteler arasında da daha ileriye gitme hedefindeyiz. Bu noktada; günümüz dünyasında yapmak kadar yaptığınızı hedef kitleye doğru anlatabilmek de çok önemli. Eğer başarılarımızı hedef kitlemize, paydaşlarımıza doğru anlatamazsak bu başarının pek bir anlamı olmuyor. Ama eğer başarılarınızı doğru şekilde, doğru kanallarla anlatabilirseniz dönüp size bir daha bakıyor insanlar. Üniversite olarak spor alanında belli başarılarımız var. Özellikle BESYO’nun çok ciddi başarıları ve dünya şampiyonları var. Başarılarımızı hem öğrencilerimize hem bundan sonra Üniversitemizi tercih edecek olan aday öğrencilerimize hem de Bartın’ımıza doğru anlatıp buradaki üniversitenin fonksiyonunu da doğru şekilde ortaya koymak en büyük hedefimiz. Bu konuda da epey mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Yeni akademik yılın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Açılış töreni bugün yapılacak

 

Bartın Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, bugün Ağdacı Kampüsü’ndeki Konferans Salonu’nda yapılacak. Saat 14.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayacak olan tören programı kapsamında Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Kağan Kayhan’ın konuşmasının sonrasında Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açılış konuşmasını yaparak yeni gelen öğrencilere ‘hoşgeldiniz’ diyerek yeni akademik yılında başarılar dileyecek. Bartın Valisi Nusret Dirim’in konuşmasının ardından ise Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Nihat Berker, 2018-2019 Akademik Yılı’nın ilk dersini verecek. Prof. Dr. Berker’in “Eğitim, Araştırma, Başarı ve Mutluluk” konulu dersinin sonrasında da İş Planı Yarışması ile 2017 Akademik Performans ödülleri sahipleriyle buluşacak.

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni programı Akademik Giysi Töreni’yle sona erecek.

ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›