“Otizm Farkındalık” toplantısı yapıldı

Bartın Valiliği’nde gerçekleştirilen “Otizm Farkındalık” toplantısında otizmli bireyler hakkında İlimizde bundan sonra yapılabilecek çalışmalar değerlendirilirken erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması, ailelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, eğitsel değerlendirme, özel eğitim, destek eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, istihdam süreçleri ve çalışma hayatı, sosyal hizmet, sosyal yardım ve toplumsal yaşama katılım konuları görüşüldü.
Bu haber 2021-04-09 13:55:41 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın’da Vali Sinan Güner başkanlığında, “Otizm Farkındalık” toplantısı yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı, Vali Yardımcısı, Rektör Yardımcısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V., Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Bartın İŞKUR İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü (BOEDDER-SK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri katıldı.

 

Otizm Ulusal Eylem Planı çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Güner, otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik farkındalık çalışmalarının, kurumlar arası işbirliğinin ve tüm kurumların bu bireylere yönelik projeler geliştirmesi gerektiğinin önemli olduğunu ifade etti.

 

BOEDDER-SK Başkanı Berna Şengün tarafından yapılan sunumda Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Fransa’nın otizmli bireyleri topluma kazandırma konusunda örnek teşkil eden özel eğitim okulları, özel gereksinimli bireylere hizmet eden spor okulları, engelli dernekleri ve iş okullarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

 

Yapılan sunumun ardından Başkan Akın, Otizm Eylem Planı hakkında Bartın’da yapılabilecek çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akın, otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik farkındalık çalışmalarının  ve işbirliğinin önemine dikkat çekti.

 

Toplantıda, otizmli bireylere engelsiz yaşam alanları oluşturulmasına ilişkin projelerin değerlendirilmesi, erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması, ailelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, eğitsel değerlendirme, özel eğitim, destek eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, istihdam süreçleri ve çalışma hayatı, sosyal hizmet, sosyal yardım ve toplumsal yaşama katılım konuları görüşüldü.

 

Otizmli bireyler hakkında İlimizde bundan sonra yapılabilecek çalışmalar ile ilgili kurul üyelerinin görüş ve önerilerini dinlemesinin ardından toplantı sona erdi.

 

“Ulusal seferberliğin resmi belgesidir”

 

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, “Bartın Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer almalarını sağlamak ve önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Devletimiz de önemli projeler ortaya koymaktadır. Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı, bu çalışmaların önemli sonuçlarından biridir. Toplum olarak, bütün meselelerimize elbirliği içinde bakmamız ve sorunların çözümünü hep birlikte bulmamız gerekiyor. Ulusal Eylem Planı, bu alandaki ulusal seferberliğin resmi belgesidir. Ulusal Eylem Planı bu çalışmaların bütünlük içinde devam ettirilmesi için ortak bir zemindir. Otizm Spektrum Bozukluğu Ulusal Eylem Planı’nın bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Bu çerçevede Valimiz Sayın Sinan Güner başkanlığında toplantı gerçekleştirerek, yapılacak olan çalışmaları değerlendirdik. İnşallah el birliğiyle önemli çalışmalara imza atılacaktır” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Otizm Farkındalık Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›